x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Fetita disparuta - Drama in Militari

Fetita disparuta - Drama in Militari

12 Apr 2005   •   00:00


O fetita de 9 ani a disparut luni in jurul orei 12:30. Cainii politistilor au adulmecat urma fetei pana la aproximativ 300 de metri de Lacul Morii si de Padurea Rosu de langa Bucuresti.


  • de ALEX NEDEA
  • EVENIMENT
  • UNICUL COPIL. Adelina Daniela este singura la parinti, iar disparitia ei a adus la disperare familia Coman
    Adelina Daniela Coman, eleva in clasa a II-a la Scoala generala nr. 160 din Bucuresti, a plecat dupa ore cu o colega mai mare sa se plimbe prin cartier. Au fost la o alta colega in vizita, au mai hoinarit pe niste stradute, iar la un moment dat prietena de 10 ani a Adelinei s-a oprit. "I-am zis sa ne intoarcem ca o spun lu’ maica-sa. Ca ne ratacim, ca eu nu stiu drumul mai departe. Am tras-o de mana, dar ea n-a vrut. A zis ca vrea sa vada ce e mai incolo", povesteste, speriata, Ana M., prietena fetei disparute.

    AJUTORUL OAMENILOR. De la scoala pana acasa, fata ar fi facut un sfert de ora. "Am intrat in panica dupa 10 minute, cand am vazut ca nu mai vine", ne zice mama, Daniela Coman, cu ochii umflati de nesomn si de plans. Parintii au inceput sa o caute cam dupa jumatate de ora, au fost la scoala, au batut de cateva ori drumul de acolo si pana acasa. O mana de vecini s-a adunat si a pornit cercetarile prin cartier, cativa baietandri au cautat-o cu bicicletele pana in satul invecinat si, pentru ca nimeni nu a reusit sa dea de urma copilei, parintii au anuntat Politia. Cei de la Biroul de Urmariri - Politia Sectorului 6 au adus un caine care sa adulmece urma fetei, iar animalul a reusit sa reconstituie drumul pana la o strada circulata aflata la mai putin de jumatate de kilometru de locuinta familiei. La cateva sute de metri de locul respectiv se intind o padure si un lac…

    RAPITA? Parintii au fost plecati cativa ani la munca in Israel si acum doi ani si jumatate, cand s-au intors in tara, s-au mutat din Teleorman in Bucuresti. Ei spun ca in tot acest timp nu au cunoscut prea multi oameni si de aceea nu cred ca ar fi cineva in Bucuresti care sa le doreasca raul. Tatal Adelinei spune ca fiica lui este buna la invatatura si ca nu are obiceiul sa se aventureze departe de casa. "E foarte cuminte. Si e cam naiva, asta ar fi singura ei problema. Crede cam orice. Daca ii spun prietenii sa se duca acolo, acolo se duce."

    ACUZE. Parintii acuza Politia ca a intervenit prea tarziu, lasand sa treaca o noapte pana sa investigheze cazul. "Mi-au zis ca dupa 48 de ore de la disparitie pot interveni. Ca asa sunt procedurile. Dar pentru un copil de 9 ani… O noapte intreaga prin Bucuresti… Cred ca in America nu e asa. Ma uitam la televizor si vedeam cat de atent trateaza ei pana si cazurile unor animale aflate in pericol", compara mama copilului.

    PROCEDURI

    "Politistii mi-au zis ca dupa 48 de ore de la disparitie pot interveni. In America nu e asa. Ma uitam la televizor si vedeam cat de atent trateaza ei pana si cazurile animalelor aflate in pericol" - Daniela Coman, mama fetitei

    APEL
    In momentul in care a disparut, Adelina Daniela Coman, o fata cu parul blond si ochi albastri, era imbracata intr-un trening rosu si o geaca gri. Cine a vazut-o pe fata este rugat sa sune la 021/434.39.05, 0724.17.54.45 sau sa anunte la cea mai apropiata sectie de Politie. Parintii fetei au impanzit Bucurestiul cu anunturi in care mentioneaza: "Fiecare minut conteaza".

    ×
    Subiecte în articol: eveniment