x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Floare de Soare. La butonieră

Floare de Soare. La butonieră

de Oana Georgescu    |    12 Apr 2009   •   00:00
Floare de Soare. La butonieră

Se poartă? Nu se poartă! Se poartă?... Da, se poartă! Deşi ar putea să pară desuet şi uneori, ridicol, floarea de la butoniera reverului unui costum bărbătesc ar putea constitui pata de culoare pentru ţinutele estivale sau un plus de eleganţă pentru cele sobre, de seară.



Şi de ce nu, elementul atracţiei irezistibile. Florile naturale au reprezentat întotdeauna un accesoriu atât masculin, cât şi feminin. Este foarte important modul în care acestea se poartă sau mai bine zis se expun ca element al atracţiei irezistibile. Sau nu. "În cazul domnilor, pentru că ţinutele şi accesoriile pentru bărbaţi reprezintă în principal obiectul afacerii mele, se pot folosi fie culori tari, asortate la restul ţinutei sau chiar în contrast cu aceasta, fie flori albe, simbol al eleganţei clasice, pure", ne-a spus stilistul Adina Buzatu, renumită în domeniul vestimentaţiei masculine. "Nimic nu poate fi mai nepăcut decât o floare ofilită sau deja trecută, expusă la butonieră. Pur şi simplu ruinează întreg ansamblul unei ţinute care s-a vrut a fi impecabilă şi mai ales, altfel... Tulpina se pregăteşte în prealabil de florarii profesionişti, introducându-se într-un minuscul recipient care menţine hidratarea şi rămâne perfect disimulat în spatele reverului, ajutând totodată şi la fixarea florii pe butonieră", a adăugat ea.

EVIDENT. În acest sezon, în mod special, florile sunt la modă, ca şi celelalte accesorii rafinate care fac diferenţa în ansamblul unei ţinute vestimentare masculine, casual sau elegante. Batista de buzunar din mătase naturală şi cusută manual, din batist egiptean, din bumbac sau chiar din in brodat tot manual, butonii purtaţi la cămăşile cu manşete pentru butoni sau "capacele" de nasturi pentru celelalte sunt perfecte pentru cel care a ales un costum slim fit, cusut exclusiv manual.

Un lucru este evident: ceasul, geanta, cravata, butonii, batista şi floarea de la butonieră au căpătat de ceva vreme statutul de unisex. Multe femei cu personalitate şi afaceri puternice preferă ţinutele androgine. Ele poartă ceasuri supradimensionate, cravată şi butoni, în timp ce tendinţele acestui sezon propun bărbaţilor flori, cravate şi batiste cât mai colorate.

FRĂU LIBER. Butonii "Babette Wasserman" sunt spectaculoşi, eleganţi, rafinaţi şi "vedete" ale ultimei colecţii lansate la Londra de... Babette Wasserman - un nume în design-ul de bijuterii şi accesorii, care s-a impus pe piaţa internaţională ca un brand exclusiv masculin, sinonim cu design-ul progresist şi individualist. Elementele florale sunt tot mai prezente la butonii lucraţi din lemn, piele împletită pe metal sau mătase naturală, cu pietre semipreţioase şlefuite manual.

Prin urmare, designerii parcă abia aşteptau să dea frâu liber imaginaţiei, astfel încât s-au concentrat asupra accesoriilor.

×
Subiecte în articol: special