x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Fluier de început pentru GSP TV

Fluier de început pentru GSP TV

de Adrian Vaduva    |    Adriana Vaduva    |    25 Iul 2008   •   00:00
Fluier de început pentru GSP TV

De astăzi, GSP TV intră pe teren pentru a le oferi telespectatorilor sport de calitate: meciuri de fotbal din Liga I, 11 talk-show-uri, ştiri din oră în oră, dar şi numeroase documentare şi biografii ale unor sportivi celebri.

De astăzi, GSP TV intră pe teren pentru a le oferi telespectatorilor sport de calitate: meciuri de fotbal din Liga I, 11 talk-show-uri, ştiri din oră în oră, dar şi numeroase documentare şi biografii ale unor sportivi celebri.


GSP TV îşi începe astăzi emisia, cu o gală specială, care îi va introduce pe telespectatori în atmosfera noului canal de sport din media românească. "La ora 20:00 se dă lovitura de start, preluată în direct şi de Antena 1, după care vom continua pe GSP TV, cu încă o oră de gală. Apoi, vor intra talk-show-urile, care vor fi în fiecare zi", a declarat Cristian Zagaradniuc, redactorul-şef al GSP TV.

În Gală, alături de Radu Naum (directorul postului) şi Costin Ştucan (prezentatorul celui mai important talk-show, "Contraatac") vor fi prezenţi şi, totodată, prezentaţi publicului toţi "jucătorii" GSP TV. De asemenea, invitaţi importanţi din lumea sportului, dar mai ales a fotbalului, vor lua şi ei parte la lansarea noului canal de sport. În plus, reporterii postului vor realiza transmisiuni speciale de pe terenul celor mai importante echipe de fotbal din Liga I, dar şi interviuri surpriză cu internaţionali români.


GRILĂ. Imediat după gală, va prelua legătura Ionuţ Angheluţă, prezentatorul emisiunii "Avansurile etapei", un show în care se vorbeşte despre etapa următoare (care sînt principalele dueluri, ce se aşteaptă de acolo, ce implicaţii au meciurile respective), după cum ne-a declarat redactorul-şef al GSP TV.

O altă emisiune importantă din grila de programe a postului este "Premium Liga". Fără a avea un moderator permanent, show-ul va beneficia de prezenţa a două mari nume din fotbalul românesc: Gabi Popescu şi Basarab Panduru. "Vor mai fi invitaţi şi gazetari precum Cristian Geambaşu, dar şi alţi ziarişti de la Gazeta Sporturilor. În acest week-end, emisiunea va fi moderată de Costin Ştucan", a adăugat Zagaradniuc.

În "Culisele Ligii I" a lui Dan Udrea de la Gazeta Sporturilor se vor regăsi acele ştiri care uneori nu pot fi date în ziare pentru că nu sînt confirmate din trei surse. Adică ce se vorbeşte despre un anumit subiect, precum şi zvonurile apărute. La "All Goal", Emil Grădinescu va prezenta cele mai importante momente ale meciurilor: cele mai frumoase goluri, cele mai mari ratări, faulturi etc.

Deşi majoritatea programelor vor fi axate pe fotbal, nici celelalte sporturi nu vor fi ocolite. "Fotbalul este principala noastră resursă, dar un post de sport nu trebuie să ignore şi celelalte discipline. Se apropie Olimpiada şi vom încerca să le prezentăm telespectatorilor evenimentele la un nivel cît mai înalt din punct de vedere calitativ", a declarat Radu Naum. Cei care, totuşi, doresc doar informaţii despre sportul rege, îl pot urmări pe Andrei Vochin în emisiunea căru-ia – "Zona verde" – se va vorbi exclusiv despre fotbal: "Vor fi invitaţi doar oameni din lumea fotbalului care să vorbească despre fotbal şi tot ceea ce înseamnă el, mai puţin scandal şi mondenitate. Adică vom încerca să convingem oamenii că avînd fotbalul lîngă ei nu vor fi niciodată singuri".


ŞTIRI. Jurnalele sportive vor fi difuzate din oră în oră, durata acestora variind între 5 şi 25 de minute. Primul jurnal al zilei cu prezentator va fi la ora 10:00, pentru ca ultimul să fie difuzat la miezul nopţii. Însă cele mai importante ştiri vor fi cele de la ora 18:00, avîndu-i ca prezentatori pe Radu Naum, Cosmin Băleanu sau Costin Deşliu. Nu vor lipsi nici breaking news-urile, de care se ocupă Anda Banu, Alexandru Săbău şi Floriana Iacob. "Scopul nostru este să fim cei mai buni, să aflăm primii ştirile, să avem cît mai multe interviuri cu un singur microfon, cum le spun eu, adică în exclusivitate", ne-a spus Săbău. La rîndul său, Anda Banu, producătorul breaking news-urilor, este convinsă că la GSP TV s-a format o echipă de Champions League care le va oferi telespectatorilor ce le-a lipsit pînă acum: "Am promis spectacol şi sînt convinsă că-l vom oferi. Nu ne batem, totuşi, cu pumnii în piept că sîntem cei mai mari şi cei mai tari, în final tot telespectatorii vor decide. Ei sînt cei care vor hotărî să ţină mereu telecomanda pe GSP TV".

 

All Goal

"Am ales GSP TV pentru că aici este fotbalul, iar asta este viaţa noastră. Unde sînt meciurile ar trebui să fim şi noi. «All Goal» va fi o emisiune în care vom vedea toate golurile frumoase ale etapei, dar şi marile ratări. Va fi un show într-un registru mai relaxat, cu invitaţi actori tineri, precum Vizante sau Ianţu"
Emil Grădinescu

 

Fior

"În general, emoţiile au trecut în primii ani de cînd fac această meserie, însă mă trece un fior cînd mă gîndesc la momentul lansării. Toţi sîntem emoţionaţi, ne-am pregătit foarte mult în săptămînile astea pentru primele minute din GSP TV şi vrem să iasă totul perfect"
Anda Banu


Unde se vede GSP TV
Deocamdată GSP TV va putea fi recepţionat de telespectatorii care beneficiază de un abonament RDS-RCS sau de o platformă Digi TV. "Postul va intra automat în grila de programe, fără a fi necesară căutarea acestuia şi fără a înlocui un alt program", ne-a asigurat Monica Bădiţoiu, reprezentatul companiei RDS-RCS. Cristian Zagaradniuc, redactorul-şef al GSP TV, speră ca, măcar din etapa a doua, mai mulţi operatori de cablu să poată prelua postul, astfel încît un număr tot mai mare de microbişti să poată avea acces la Liga I. "Ideal ar fi ca GSP TV să fie văzut în toate reţele de cablu şi pe toate platformele digitale. Noi ne bucurăm totuşi că mai mult de o treime din populaţia României recepţioneaza GSP TV. În acelaşi timp sperăm ca acestă situaţie să se rezolve într-un fel sau altul", a subliniat şi Andrei Vochin, realizatorul emisiunii "Zona verde". Zagaradniuc a mai explicat "nebunia" celor patru posturi TV, într-unul singur: "Lumea trebuie să ştie şi care este nebunia asta cu GSP TV2, 3 şi 4. Zilnic va fi doar un post de televiziune, însă atunci cînd vor fi meciurile de fotbal la aceeaşi oră se splitează în 4 posturi. Practic, omul cînd are mai multe meciuri în paralel trebuie să schimbe canalul".

×
Subiecte în articol: special