x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Fosta conducere, urmarita penal

Fosta conducere, urmarita penal

06 Apr 2005   •   00:00

Principalul beneficiar al rambursarilor ilegale de TVA, Ionel Samir Spranceana, isi vede, in continuare, linistit, de treaba, in vreme ce alti TVA-isti, precum Jean Fotescu si Genica Boerica, implicati, de asemenea, in afaceri dubioase cu cetateni arabi, se afla in arest.

Magistratii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus retinerea a alte sapte persoane implicate in megascandalul rambursarilor ilegale de TVA in valoare de peste 2.000 miliarde de lei, acordate de Directia Generala a Finantelor Publice Dolj. Maria Pipan, Cornel Varlan, Gabriel Constantin, Danut Feraru, Ilie Dumitru, Maria Constantin si Ion Pipan sunt acuzati de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si constituire a unui grup organizat in vederea savarsirii de infractiuni. Cei sapte au beneficiat de TVA in valoare de zeci de miliarde de lei, in baza intocmirii unor acte false de vanzare-cumparare a unor active. Totodata, magistratii bucuresteni au dispus inceperea urmaririi penale impotriva complicilor din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj: fosta directoare Simona Busica, fosta sefa a unui serviciu din cadrul institutiei, Eugenia Guiga, precum si impotriva a alti sapte inspectori.

LEGATURI CU LUMEA ARABA. In acelasi dosar al rambursarilor ilegale de TVA au mai fost arestati Genica Boerica si Jean Fotescu, ambii implicati, de asemenea, in afaceri dubioase cu diversi cetateni arabi. Numele lui Fotescu si Boerica sunt strans legate - precizeaza surse judiciare - de cele ale arabilor implicati in rapirea ziaristilor romani in Irak, dar si de alti arabi aflati in stranse legaturi cu Al-Quaeda.

In vreme ce procurorii bucuresteni aresteaza "TVA-isti de mana a doua pe banda rulanta", Spranceana isi vede, in continuare, linistit, de treaba. Sot al unei judecatoare de la Curtea de Apel Craiova, apropiat al PSD Dolj pe perioada campaniei electorale si proprietar al unui post local de televiziune recent inchis, Samir Spranceana si asociatii lui au beneficiat de rambursari de TVA de ordinul sutelor de miliarde de lei. (Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: eveniment