2004 - ANUL JURNALUL NATIONAL
Singular in peisajul presei romanesti, suplimentul de miercuri al Jurnalului National - Jurnalul de bucatarie - a pornit de la sintagma: "gastronomie afectiva". De la bun inceput s-a dorit "cucerirea" cu inima a unui teritoriu care pentru cei mai multi dintre noi a intrat demult in banalitate: propria noastra bucatarie.
SIMONA LAZAR
Aparitia noii publicatii pe 20 octombrie 2004 - in mijlocul toamnei, timp predestinat pentru pregatirea conservelor de tot felul, nelipsite in orice gospodarie - s-a dovedit a fi salutara. Astfel, inca de la primul numar, Jurnalul de bucatarie si-a castigat cititorii de partea sa. Si daca spunem "cititorii" avem o motivatie cat se poate de serioasa. Suplimentul nu este un simplu caiet de retete. Impregnat de farmecul povestilor, el propune o lectura pe mai multe niveluri, incercand sa raspunda exigentelor cat mai multora dintre cei care ii rasfoiesc paginile. Reportaje care abordeaza subiecte de tot felul - de la o calatorie in Delta Dunarii la alta in varf de munte, de la o amintire de razboi la o invitatie inedita in gospodaria uneia dintre cititoarele revistei, de la intrarea in spatiul spiritual al manastirilor la explorarea felului in care se gateste un fel de mancare - te prind cu farmecul lor, cu bogatia de imagini si de informatie. Interviurile acasa la vedete indragite - Draga Olteanu Matei, Benone Sinulescu, Eusebiu Stefanescu si Marius Bodochi intre altii - s-au finalizat intotdeauna cu devoalarea secretului unei retete fabuloase. Iar in numarul festiv de Anul Nou patru renumiti bucatari de la marile restaurante bucurestene au creat special pentru cititorii revistei meniuri de sarbatori. O inedita cronica de teatru si analiza unui tablou celebru sunt sarea si piperul noii publicatii.
Jurnalul de bucatarie v-a oferit, de asemenea, articole variate, avand subiecte precum: barul casei, fast-food, bucataria de altadata, sanatatea si frumusetea, farmacia din camara sau extraordinare calatorii culinare in jurul lumii, cu Gargantua si Pantagruel. Nu au lipsit nici sfaturile oferite de Matusa Elvira si de "mama-soacra", un dictionar culinar ori o binemeritata pagina de divertisment.
Si, pe langa toate acestea, suplimentul ofera multe retete, pe toate gusturile, raspandite prin toata revista, dar si adunate in opt pagini compacte, 32 de retete cu totul.
Ce ne dorim si ce va dorim? Noul An 2005 sa vina cu subiecte interesante si bune⦠ca painea calda.Citește pe Antena3.ro