x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gheorghe Constantin, reţinut şi el 24 de ore

Gheorghe Constantin, reţinut şi el 24 de ore

14 Apr 2009   •   00:00

Se pare că preşedintele clubului FC Argeş, Corneliu Penescu, este anchetat de procurorii structurii teritoriale Piteşti a DNA şi în alte dosare care nu au legătură cu clubul de fotbal, ci cu firmele acestuia.



Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, a ajuns aseară, în jurul orei 17:45, la sediul Serviciului teritorial Piteşti al DNA, unde a fost audiat mai multe ore, până în puterea nopţii. Pe tot timpul interogatoriului, el a fost asistat de avocatul Doru Viorel Ursu, preşedintele Comisiei de Disciplină a FRF, care a ajuns la Piteşti cu alt autoturism.

Alături de Gheorghe Constantin au mai fost audiaţi aseară, la DNA Piteşti, Liviu Făcăleaţă, director general al hipermarketului PIC, patronat de Cornel Penescu, şi Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, actual inspector în această instituţie.

În jurul orei 23, Florentin Sorescu, unul dintre avocaţii lui Cornel Penescu a dezvăluit că şi ceilalţi trei audiaţi, respectiv Constantin, Făcăleaţă şi Libertatu au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să-şi petreacă restul nopţii în arestul IPJ Argeş. De altfel, din arestul IPJ Argeş în jurul orei 21:30 a fost adus Cornel Penescu la sediul DNA Piteşti pentru a da noi declaraţii.

Ordonanţa acestuia de reţinere pe 24 de ore expiră în această dimineaţă în jurul orei 10:30, astfel că, foarte posibil ca în timpul nopţii la Tribunalul Piteşti să se fi judecat propunerea Parchetului de prelungire a mandatului cu 29 de zile. Este de aşteptat ca în cursul zilei de astăzi să se judece oportunitatea luării aceleiaşi măsuri şi pentru Gheorghe Constantin şi ceilalţi doi angajaţi ai firmei PIC. Conform avocatului Sorescu, tuturor le-au fost întocmite dosare de dare şi luare de mită.

×
Subiecte în articol: special