x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu rămân în arest

Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu rămân în arest

22 Apr 2009   •   00:00
Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu rămân în arest

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, şi fostul director al OPC Argeş, Cristian Libertatu, rămân în arest, informează Mediafax. Decizia a fost luată astăzi de Tribunalul Argeş, care a respins cererile acestora de eliberare sub control judiciar.

Magistraţii argeşeni au respins cererile de eliberare sub control judiciar a celor doi, după o şedinţă care a durat circa o oră şi jumătate.

Avocaţii au arătat, în pledoarii, că clienţii lor au nevoie de cercetare în libertate deoarece Gheorghe Constantin a fost supus unei intervenţii chirurgicale la colon, în urmă cu o lună, la o clinică din Viena, şi are nevoie de tratament. Apărătorii lui Libertatu au susţinut, la rândul lor, că acesta are o situaţie familială grea pentru că soţia şi copilul său, în vârstă de un an şi jumătate, sunt bolnavi.

După anunţarea deciziei instanţei, avocaţii celor doi au anunţat că vor face recurs la Curtea de Apel Piteşti. Avocaţii finanţatorului clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, şi ai celorlalţi trei arestaţi preventiv pentru dare sau luare de mită au depus, marţi, la Tribunalul Argeş, cereri pentru eliberarea provizorie sub control judiciar a clienţilor lor. Mâine urmează să fie judecată cererea de eliberare sub control judiciar pentru Liviu Făcăleaţă, iar vineri pentru finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu.

Tribunalul Argeş a hotărât, în urmă cu peste o săptămână, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Cornel Penescu, a lui Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă şi a lui Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu pentru luare de mită.

A reînceput audierea arbitrilor

Tot astăzi, la DNA Piteşti a reînceput audierea arbitrilor Aurel Bogaciu, Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Marcel Lică, cercetaţi în stare de libertate pentru luare de mită în dosarul Penescu, dar şi a lui Tiberiu Lajos, suspectat de săvârşirea aceleiaşi infracţiuni. Primii care s-au prezentat la sediul DNA Piteşti, în această dimineaţă, au fost Aurel Bogaciu şi Marcel Lică.

Bogaciu, Corpodean, Savaniu şi Lică au mai fost audiaţi de procurori în data de 17 aprilie, când au aflat că au fost puşi sub acuzare pentru luare de mită. Arbitrul Tiberiu Lajos a lipsit de la audierile din 17 aprilie, din cauza unui deces în familie.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi Gheorghe Constantin, preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată, şi Dan Cristian Libertatu, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de luare de mită. (V.A.)

×
Subiecte în articol: eveniment mita