x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Horoscop 2011: turbulenţe, urmate de încercări de stabilizare

Horoscop 2011: turbulenţe, urmate de încercări de stabilizare

de Mihaela Dicu    |    09 Ian 2011   •   18:53
Horoscop 2011: turbulenţe, urmate de încercări de stabilizare
145824-95950018.jpg2011 nu este un an comod – poate fi chiar vijelios şi brutal. Cu un careu în T între planete aflate în zodii cardinale (Uranus în Berbec, Saturn în Balanţă, Pluto în Capricorn) şi un număr-record de eclipse (patru de soare şi două de lună!), există un pronunţat potenţial violent, iar evenimentele intempestive şi  insolite nu vor lipsi. Primele luni ale anului pot fi la fel de turbulente ca 2010 sau chiar şi mai şi. Dar 2011 este un an preţios, fiindcă, în ciuda dificultăţilor, lasă să se întrevadă debutul unei stabilizări. Cu calm şi răbdare, putem începe să clădim pe un teren mai ferm.

Berbec – deschideri şi înnoiri
Mari iubitori de adrenalină, Berbecii îl vor găsi pe 2011 pe gustul lor: euforic, creator, electrizant, deschis spre noi perspective, bogat în oportunităţi – unele, circumstanţe favorizante care-i ajută să întrupeze aspiraţii mai vechi, altele, ocazii nesperate, adevărate surprize. Freamăt, pasiune, tumult energetic – sunt ingrediente ce pot conduce la realizări spectaculoase, dar care, nestrunite, pot genera turbulenţe... Atenţie mai ales în aprilie! Din iunie, lucrurile se domolesc, iar şansa este dirijată predilect spre finanţe. Zona relaţiilor este sensibilă în 2011 – cuplul, colaborările, amiciţiile sau inamiciţiile trebuie tratate cu răbdare, tact şi maturitate.

Taur – eforturi care dau roade
Pentru Tauri, 2011 este un an de muncă şi îndatoriri. Efortul este continuu, li se pun multe în sarcină, le este testată rezistenţa, se face apel la  firea lor responsabilă. În primele luni ale anului pot avea momente când se simt obosiţi, copleşiţi, iar să­nă­tatea poate pune probleme. Din iunie însă, cerul se lu­minează, iar orizonturile se lărgesc – Jupiter intră în Taur, încărcat de promi­siuni. Efortul nu scade, dar este suportat altfel. Viziunea este optimistă, chiar entuziastă, tonusul se îmbunătăţeşte, ocaziile avantajoase se în­mul­ţesc, strădaniile sunt răs­plă­tite cu generozitate. Bate un vânt de libertate, este rost de călătorii, dragoste, bani şi succes. 

Gemeni – cu ochii aţintiţi spre viitor
În 2011, pentru Gemeni se deschide o eră a întreprinderilor îndrăzneţe, a proiectelor de grup, ample, novatoare, progresiste. Apar noi planuri de viitor. Iniţiativele au tendinţa de a depăşi sfera privată şi de a antrena mai multă lume, au şanse mari să găsească adepţi, susţinători, protectori. Ideile şi aptitudinile cer însă o strategie de promovare bine gândită. Stresul legat de carieră se diminuează pentru Gemenii, care înţeleg că este mai bine să-ţi găseşti aliaţi alături de care să lupţi pentru un scop comun, decât să te baţi de unul singur cu morile de vânt. Prietenia şi dragostea pot fi puse la încercare, cer o abordare matură, diplomată, rezonabilă.

Rac – renume şi autoritate
Cariera, statutul social, faima, reputaţia – acestea sunt subiectele care focalizează interesul şi energia Racilor în 2011. Legat de ele se petrec evenimentele importante, desfăşurările de forţe, provocările, împlinirile. Totul este animat de un curent de aer proaspăt, înnoitor, dar care poate crea deopotrivă în primele luni vârtejuri destabilizante. Jumătatea a doua a anului este mai confortabilă – suflul regenerant se menţine, dar ancorele sunt mai puternice. Succes, popularitate, susţinere, reuşită în acţiuni colective de amploare. Pe plan relaţional, tranzitul lui Pluto caută esenţe şi profunzimi, cere transformări de fond în modul de raportare la ceilalţi.

Leu – orizonturi largi şi succes
2011 poate fi un an de progrese remarcabile pentru Lei. Orizonturile se lărgesc atât fizic, prin călătorii şi relaţii cu oameni de departe, cât şi mental, prin preocupări culturale sau spirituale, prin disponibilitate către studii şi specializări. Se produce o înnoire la nivel conceptual, viziunea devine mai amplă, principiile se resetează. Din iunie, cariera intră pe pantă ascendentă pentru circa un an, timp în care apar oportunităţi de expansiune sau de avansare ierarhică, de punere în valoare, accedere la faimă, recunoaştere şi succes.  Relaţional, se întrevede o recâştigare a lucidităţii şi clarităţii, destul de tulburate în ultimii ani de nebulozitatea neptuniană...

Fecioară – bani şi călătorii
Sectorul cel mai provocator în 2011 este cel financiar. Pentru Fecioarele cu spirit întreprinzător, poate fi un an al lansării în afaceri sau al extinderii acestora. Pentru altele, interesul material este legat de parteneri, moşteniri, sponsorizări sau instituţii financiare. Pot apărea câştiguri mari, dar evoluţia nu este lipsită de risc – în caz de imprudenţă, lucrurile pot scăpa de sub control, soldându-se cu importante dezechilibre băneşti. Partea a doua a anului este mult mai echilibrată. Oportunităţile vin prin studii, călătorii, contacte la distanţă. În sfera relaţiilor, apele se liniştesc, reintră în matca firescului, după un an, pentru multe Fecioare, surprinzător...

Balanţă – parteneriate, schimbări, surprize, noi perspective
2011 promite o viaţă relaţională dinamică,  intensă, pre­sărată cu schimbări şi surprize. Cercul cunoscuţilor se măreşte, se creează relaţii care deschid noi perspec­ti­ve şi aduc oportunităţi. Se poate să apară o nouă dragoste, via­ţa de cuplu să treacă prin prefaceri sau par­tenerul/partenera să aibă o perioadă ieşită din comun. Partea a doua a anului este no­rocoasă în plan material: câştiguri suplimentare, cadouri, spon­sorizări, împrumuturi avantajoase, recuperări, creşterea ve­niturilor perechii sau alte  beneficii care implică terţi. Saturn rămâne însă în Balanţă, iar seriozitatea, tenacitatea şi rezistenţa la efort vor fi testate constant. Sănătatea trebuie monitorizată.

Scorpion – dragoste şi înnoiri în muncă
Scorpionilor 2011 le aduce multă acţiune în plan ocupaţional, schimbări care privesc locul de muncă, ambianţa sau metodele de lucru. Există forţă creatoare şi entuziasm profesional, se întrezăresc colaborări avantajoase şi călătorii în interes de serviciu, se nasc circumstanţe care îi ajută pe Scorpioni să se pună în valoare, să găsească un job mai bun sau un second-job. Anul este interesant şi sub aspect sentimental, fiind străbătut de un fior romantico-pasional şi marcat de conjuncturi favorabile. Scorpionii singuri pot să-şi găsească perechea, cei angajaţi îşi pot îmbunătăţi viaţa în doi, iar cei aflaţi în relaţii necorespunzătoare îşi pot recâştiga libertatea.

Săgetător – senzualitate şi aventură
2011 le promite Săgetătorilor o mulţime de satisfacţii. Este anul în care se vor implica din plin în activităţi care reflectă dragostea de viaţă şi care le sunt pe placul ini­mii: distracţii, aventură, dragoste, sport, activităţi de hobby, vacanţe sau alte acţiuni care îi însufleţesc, le sti­mu­lează secreţia de adrenalină, le aduc peripeţii dintre cele mai neaşteptate. Totul este perfect cât timp finanţele sunt ţinute sub control, pe o linie ma­tu­ră, lipsită de riscuri. Partea a doua a anului stăvileşte din elanul aventuros, iar o bu­nă parte din entuziasm se mută în sfera pro­fesională, care înfloreşte, aducându-le mulţumire sufletească şi financiară.

Capricorn – focalizare pe carieră şi proprietăţi
Ambiţioşi şi tenace, Capricornii îşi continuă strădaniile le­ga­te de carieră începute deja de un an-doi. Procesul reclamă mul­tă răbdare şi o strategie bine gândită. Pentru a reuşi este necesar să-şi recunoască cele mai autentice nevoi interioare şi să-şi pună obiectivele în acord cu acestea. Locuinţa şi pro­prietăţile sunt un tărâm pre­dis­pus la schimbare, înnoire, modernizare, o zonă unde pot apă­rea evoluţii pline de şansă, dar se pot isca, deopotrivă, fur­tuni din senin. Din iunie, climatul se stabilizează, Capricornii se bucură mai mult de viaţă. Este rost de iubire, distracţii, bani, călătorii, satisfacţii legate de statutul de părinte.

Vărsător – lărgirea cercului de cunoştinţe
Vărsătorii pun preţ pe cunoaştere, aşa că sigur vor savura acest an care abundă în noutăţi, informaţii şi provocări intelectuale. Este o perioadă inspirată, propice pentru scris şi învăţat, cursuri, examene, redactarea unor lucrări, expunere şi schimb de opinii. Curiozitatea este fără stavilă, capacitatea de asimilare, uriaşă, iar puterea de convingere, enormă. 2011 este plin de freamăt, bogat în drumuri (atenţie la viteză şi riscuri rutiere!) şi înlesneşte formarea unor noi contacte sociale, plăcute şi utile. Partea a doua a anului aduce şansă în zona familiei, căminului şi bunurilor de patrimoniu. Familia se poate lărgi, condiţiile de locuit se îmbunătăţesc.

Peşti – optimism şi noi surse de venit
Vedete incontestabile ale unui an 2010 furtunos şi euforic, Peştii se mai temperează, îndreptându-şi atenţia spre sfere mai pragmatice. Prima parte a anului are o puternică aromă financiară: se caută noi surse de venit, noi strategii de câştig. Ţelurile profesionale tind să se coaguleze în jurul ideii de profitabilitate, iar provocarea este aceea de a face bani din activităţi care aduc plăcere şi care implică, totodată, un grup, o colectivitate. Începând din iunie, Marele Benefic, Jupiter, le aduce un plus de optimism şi încredere şi promite să le încununeze cu succes activităţile intelectuale şi pe cele legate de comunicare,  tranzacţii, negocieri, acte şi drumuri.

Mihaela Dicu este preşedinta de onoare a Asociaţiei Astrologilor din România şi autoarea cărţilor "Zodiacul" (Editura Polirom, ed. I 2007, ed. a II-a 2009) "Primul pas spre horoscop"(Editura Polirom, 2008) şi "Numerologie practică" Editura Polirom, 2009). 

×
Subiecte în articol: horoscop