x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Între creaţie şi original

Între creaţie şi original

de Anca Alexe    |    Roxana Vintila    |    23 Noi 2008   •   00:00
Între creaţie şi original

EXPOZIŢIE • LUMEA FANTASTICĂ A OBIECTELOR DE ARTĂ
Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" şi Ambasada Indiei la Bucureşti găzduiesc expoziţia "India Măiastră". Cei interesaţi pot achiziţiona articole de artizanat.



În perioada 19-28 noiembrie, Sala "Gheorghe Focşa" din cadrul Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" este martora expoziţiei de meşteşuguri indiene "India Măiastră".

Evenimentul cultural reprezintă un bun prilej de a cunoaşte "India secretă", adică lumea creatorilor de artă. În cadrul expoziţiei, iubitorii de artă vor avea parte de adevărate demonstraţii de măiestrie artistică.

Pentru suflet. Obiectele ce vor putea fi achiziţionate în cadrul acestei expoziţii se adresează ochiului, dar mai ales sufletului vizitatorului dornic de suveniruri menite a le aminti de o… Indie Secretă. Expoziţia prezintă arta meşteşugarilor din patru zone diferite ale Indiei: broderie kantha din Bengal, sculptură în lemn de nuc din Jammu şi Kashmir, ceramică terracot din Pondicherry şi imprimeuri pe materiale din Gujarat.

BRODERII «SCULPTATE». Alături de toate acestea, expozanţii au prezentat şi materiale brodate manual Kantha, printre care: şaluri, feţe de masă. Pentru realizarea acestora din urmă se foloseşte un şablon de mici dimensiuni cu care se aplică vopseaua pe ţesătură.  

Picturile miniaturale pe diverse suporturi (răsini, mătase etc.), sculpturile miniaturale din teracotă, sculpturile în lemn de nuc vin să coloreze şi mai mult peisajul misterios al Indiei. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 19-28 noiembrie 2008, de miercuri până duminică, între orele 9:00 şi 17:00.

×
Subiecte în articol: eveniment