x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interceptări telefonice şi percheziţii

Interceptări telefonice şi percheziţii

de Violeta Fotache    |    14 Apr 2009   •   00:00

Ancheta este a procurorilor Serviciului Teritorial Anticorupţie Piteşti şi a fost declanşată încă de anul trecut.



Iniţial, cercetările au vizat meciul-tur dintre FC Argeş şi CS Otopeni, însă surse judiciare spun că ancheta a fost extinsă asupra mai multor meciuri jucate de echipa patronată de Cornel Penescu, suspectate a fi fost aranjate în mod favorabil pentreu FC Argeş.

Printre acestea s-ar afla atât meciul cu Gloria Bistriţa, cu FC Braşov, dar şi cel cu Universitatea Craiova. Unul dintre cei vizaţi este chiar preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin, suspectat ca şi alţi arbitri de implicare în arbitrarea favorabilă a meciurilor FC Argeş, contra unor "remuneraţii" pe măsură.

El a părăsit ieri sediul FRF în maşina procurorilor DNA, fiind dus la audieri la Piteşti pentru continuarea anchetei. Surse judiciare ne-au precizat că valoarea şpăgilor ce ar fi fost date până acum de Penescu arbitrilor s-ar ridica la aproximativ 125.000 de euro, nu se ştie însă cu siguranţă dacă toate operaţiunile de mituire pot fi şi dovedite. Banii ar fi fost daţi prin intermediari, şi aceste persoane urmând a fi cercetate.

Arbitrii care "au picat" pe interceptări pot fi acuzaţi de luare de mită. În atenţia anchetatorilor se află şi arbitrul Mihăiţă Ianovschi, care a promovat suspect de repede în primul eşalon valoric. Procurorii anticorupţie nu au făcut nici o precizare despre acest caz.

"Aşa cum am procedat până acum, şi în acest caz vom emite un comunicat de presă, după ce se va pronunţa instanţa de judecată asupra propunerilor de arestare preventivă, lucru care se va întâmpla cel mai probabil marţi", ne-a spus ieri purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

×
Subiecte în articol: special