x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Exclusiv. Christian Bale: ”Întreaga evoluţie a carierei mele este strâns legată de Batman...”

Exclusiv. Christian Bale: ”Întreaga evoluţie a carierei mele este strâns legată de Batman...”

de Sebastian S. Eduard    |    22 Noi 2012   •   18:41
Exclusiv. Christian Bale: ”Întreaga evoluţie a carierei mele este strâns legată de Batman...”

A fost unul dintre cele mai vizonate filme ale anului 2012. A făcut aproape o jumătate de miliard de dolari în Statele Unite, peste un miliard în lumea întreagă şi s-a instalat confortabil pe locul şapte în clasamentul celor mai vizionate filme din toate timpurile. “Cavalerul Negru: Legenda renaşte”, căci despre el este vorba, ocupă şi cel de-al patrulea loc în topul celor mai vizionate filme din 2012 (peste 220.00 de spectatori). Filmul intră din această săptămână şi pe DVD şi BluRay. Să vedem ce are de spus în apărarea lui Christian Bale...

Ce părere ai despre diferenţele dintre Batman şi Bruce?

Bruce este Batman. Eroul este doar una din multiplele personalităţi ale lui Wayne. Chiar e o persoană cu multe faţete. Avem de-a face cu Bruce – copilul care nu a putut depăşi niciodată tragedia pierderii părinţilor, apoi îl cunoaştem pe Bruce – şarmantul care urmăreşte doar să se distreze şi să impresioneze prin extravaganţă. Batman este sincer. Este expresia directă a furiei sale, a nedreptăţii, a dorinţei de a fi de folos, de a-i pedepsi pe cei care distrug oraşul Gotham. Însă, toate aceste personalităţi se contopesc într-una singură, căci numai astfel poţi înţelege de ce ar alerga un om dintr-o parte într-alta îmbrăcat într-un costum caraghios şi greoi.

Ce efect a avut Batman asupra ta şi ce au însemnat cele trei filme pentru tine?


Au însemnat enorm. E prima dată când joc acelaşi personaj în trei filme consecutive. Mi-a schimbat mult viaţa, mai ales partea personală. Am înţeles că şi filmele foarte mari pot promova personaje pline de substanţă şi complexitate. În plus, mi-a oferit oportunităţi la care nici un îndrăzneam să visez.

În ceea ce priveşte cariera, înainte regizorii doreau să-mi ofere un rol în filmul lor, însă producătorii nu erau de acord. Acum pot, cel puţin, să susţin singur un film de la început până la sfârşit. Întreaga evoluţie a carierei mele este strâns legată de Batman.

Cum te-ai simţit prima datâ când te-ai văzut îmbrăcat în Batman?

Prima dată când am îmbrăcat costumul, a fost la audiţii. Purtam costumul lui Val Kilmer şi nu îmi venea foarte bine. Însă, întâia oară când am îmbrăcat costumul care chiar era făcut pe măsurile mele, m-am gândit “Dumnezeule, trebuie să încerc alt personaj” şi asta pentru că aveam un accentuat sentiment de claustrofobie. Simţeam că nu pot să respir, că nu pot să gandesc, că e mult prea strâmt şi că îmi striveşte capul. Eram pe punctul de a ma panica şi de a avea o cădere nervoasă.

Am încercat să mă calmez pentru că îmi doream foarte mult să fac acest film. Am cerut o pauza de 20 de minute în care să fiu singur. Îmi doream foarte tare să depăşesc acest moment.

Treptat, am îmbunătăţit costumul astfel încât a devenit chiar foare confortabil.

Christian, poţi să ne spui cât de relevant ţi se pare “Cavalerul Negru: Legenda renaşte” în contextul social actual?

Întotdeauna mi s-a părut foarte firească abilitatea lui Christopher Nolan de a-şi încadra filmele într-o anumită temă. De exemplu scena cu deturnarea bursei seamănă foarte mult cu o întâmplare care a avut loc foarte aproape de locul unde filmam noi în New York. Nu avea de unde să ştie că se va întâmpla acest lucru în momentul în care a scris scenariul. Am filmat scena aceasta cam în acelaşi timp cu incidentul din apropiere şi am rămas total surprinsă. De aceea pot spune că temele abordate în film sunt foarte actuale, se pot întâmpla oricând.

Din câte ştiu eu, Bob Kane l-a creat pe Batman în anul 1939, când a izbucnit Al Doilea Război Mondial, ca răspuns la neputinţa oamenilor de a reacţiona la asemenea atrocitate. Aşadar, Batman chiar a pornit de la un subiect specific, social. Au fost multe versiuni frumoase ale personajului, iar regizorul nostru a vrut să reamintească publicului acest lucru.

×