x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Implantul de silicoane nu deranjează mamografiile

Implantul de silicoane nu deranjează mamografiile

de Florin Condurateanu    |    01 Oct 2018   •   20:50
Implantul de silicoane nu deranjează mamografiile
Sursa foto: 1stYEAR PHOTOGRAPHY

Chirurgia estetică strânge tot mai mulţi pacienţi, doritori să-şi corecteze unele nemulţumiri privind felul în care arată. Microchirurgia, însă, include şi operaţii de reparare a unor invalidităţi ivite după diverse accidente. Interviu cu medic primar doctor Cristian Niţescu, chirurg estetician

 

Florin Condurăţeanu: - Domnule doctor Cristian Niţescu, ce poziţie adoptaţi privind operaţia de înfrumuseţare solicitată de o pacientă, care de la început vă cere să-i faceţi un nas ca al lui Jennifer Lopez?

Dr. Cristian Niţescu: - Operaţia estetică e menită să înlăture unele nemulţumiri ale pacientului în privinţa  felului cum arată, îl ajutăm pe om să se simtă bine în pielea lui. Chirurgia estetică nu îşi propune să imite felul în care arată unele vedete. Trebuie să discutăm cu pacienta sau pacientul şi să alegem de comun acord o remodelare a nasului ca să rămână în armonie cu restul caracteristicilor feţei lui. Intervenţiile la nas vizează şi schimbarea aspectului, dar şi necesităţi fiziologice, ca în cazul operaţiei de sept nazal, pentru a nu mai exista îngreunarea respiraţiei. În cazul intervenţiei estetice, operaţia se face prin interiorul nărilor, nu se văd cicatrici, sau la nevoie, şi prin exterior, abordând din exterior zona mai subţire dintre nări.

 

F.C.: - Vă întreb ceva despre campioana mondială a buzelor senzuale, foarte frumoase, despre Angelina Jolie. Credeţi că frumoasa conformaţie a buzelor vine de la mămica ei sau au înfrumuseţat gura vedetei nişte chirurgi esteticieni?

Dr. C. Niţescu: - Nu cunosc amănunte despre vedetă, dar, din observaţia mea, frumuseţea buzelor ei este din naştere. Trebuie menţionat că actuala tendinţă în estetica buzelor este să fie injectată o substanţă, care se resoarbe în circa 6 luni, apoi să se facă o nouă inoculare. Când se injecta o substanţă care persista ani lungi, apărea riscul ca să se schimbe restul parametrilor feţei, şi buzele injectate să rămână aceleaşi, ducând la o discrepanţă deranjantă.

 

F.C.: - Am văzut implanturi reuşite de păr, dar şi rateuri, când părul avea ceva artificial după implant. E adevărat că cea mai reuşită frizură este a lui Berlusconi?

Dr. C. Niţescu: - Pericolul după operaţia de implant de păr este ca părul “grefat” să arate ca părul de păpuşă, cu fire adunate, cu aspect de plastic. Prelevarea părului se ia de la tâmple şi de la ceafă, acolo unde de regulă rămâne păr, şi chelia este în mijlocul capului. Se taie fâşii lungi de piele cu câteva fire de păr natural. Apoi se micşorează aceste benzi de piele cu păr, ajungându-se la porţiuni mici cu câte 2-3 fire de păr natural. Aceste segmente mici se implantează în zonele de calviţie, cosându-se de către chirurg unele de altele.

 

Implantul la sâni se face fie cu pungi umplute cu silicon, fie cu pungi cu camere, în care se introduce ser fiziologic. Pacienta poate opta pentru forma rotundă a implantului, fie pentru forma anatomică în aspect de lacrimă şi se alege şi numărul, dimensiunea implantului. Implanturile în sân nu derajează în stabilirea unui diagnostic la mamografie, apare o umbră, dar formaţiunile periculoase pot fi depistate. Intervenţia de micşorare a sânilor este mai dificilă decât implantul de silicoane.

×