x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Marius Florea Vizante: "Cu mine, TVR a negociat la sânge!"

Marius Florea Vizante: "Cu mine, TVR a negociat la sânge!"

de Anca Nicoleanu    |    22 Mar 2012   •   20:08
Marius Florea Vizante:  "Cu mine, TVR a negociat la sânge!"

Ca sa prezinte "Fabrica de staruri", noua emisiune de forta a TVR 1, care se transmite de la Chisinau, face slalom printre cele opt piese de teatru in care joaca la patru dintre teatrele din Bucuresti. Ce l-a determinat sa accepte propunerea postului public de televiziune si cum face fata situatiei, povesteste chiar el: Marius Florea Vizante.

● Jurnalul National: Stiu ca ai refuzat destule oferte TV. Cum de ti-a facut cu ochiul formatul asta?
● Marius Florea Vizante: Propunerile pe care le-am primit pana la acest format nu mi s-au parut de acceptat, in sensul ca am primit propuneri de a juca in telenovele sau in cine stie ce show-uri pseudo-comice care nu-mi faceau cinste. Uitati-va pe orice post de televiziune si o sa vedeti cum se face divertismentul astazi, cu poalele-n cap... Astept de mult un format care sa ma serveasca si pe care sa-l pot servi. Si asta cred ca este unul care o sa faca succes in Romania, pentru ca, de fapt, combina doua concepte, Big Brother si show-urile muzicale, si are toate sansele sa faca audiente mari. De asemenea, cei din Republica Moldova sunt deja la a treia editie cu "Fabrica de staruri", au avut timp sa invete, sa corecteze din mers si sa imbunatateasca si am incredere in ei.

● Te-a surprins propunerea TVR?
● Intr-o oarecare masura... Le-am spus de la bun inceput ca ma onoreaza si anima chestiunea, pentru ca imi place sa leg lucrurile, sa provoc dialogul. Cred ca am aceasta abilitate de a asculta si de a pigmenta un dialog... Cred ca o sa fie o emisiune placuta, care nu-si propune sa bata pe nimeni. Nu ne propunem sa le facem concurenta loiala sau neloiala altora, ci pur si simplu ca aceasta emisie sa fie placuta.

● Ai zis "da" din prima?
● Am negociat la bani (rade). Am tras de banul public, pentru ca il dau cu greutate si trebuie felicitati ca nu-si bat joc de banul public. La mine au negociat la sange! (rade) Acum lucrez la stat. Sunt angajat la teatrul de Comedie si colaborez cu Televiziunea Romana. Asta e soarta mea. Sunt un biet bugetar vesel (rade).

● Show-ul se transmite in direct, din Republica Moldova, in fiecare sambata, de la ora 21.30. Iti creeaza vreo problema aceasta naveta Bucuresti-Chisinau?
● Singura problema e oboseala. Am o oboseala cronica. Joc la mai multe teatre. La Teatrul de Comedie, unde sunt angajat cu carte de munca, joc in "Escu", "Avarul indragostit", "Elling", "O scrisoare pierduta" si in "Spiritul de familie", in regia mesterului Radu Beligan, care a avut premiera pe 22 martie.

● Maestrul te-a dorit musai in aceasta piesa.
● Asa e, sunt onorat si, vazand textul, inteleg de ce: e un rol care mi se potriveste manusa. L-am facut cu lejeritate si cu placere. Sunt un avocat de succes, dar cu o viata conjugala mizerabila (rade). Spun ca mi se potriveste rolul, pentru ca reusesc sa obtin sarcasmul si ironia asta intepatoare cu lejeritate. Imi convin personajele mai acide. Reusesc sa le fac sa aiba si haz, sa nu devina antipatice, pentru ca asta e riscul la un astfel de personaj: sa ramana doar un personaj acru. Aici trebuie gasit dozajul intre sarcasm si umor. Si daca la Comedie, in "O scrisoare pierduta", il joc pe Tipatescu, intr-o montare inedita sub semnatura lui Alexandru Dabija, in varianta de la "Bulandra", il joc pe Agamita Dandanache. De asemenea, joc la Teatrul Act unde, zilele acestea, am implinit sapte ani de cand jucam acolo spectacolul "American Buffalo". Si mai joc la Teatrul Metropolis, in spectacolul "Fantoma, dragostea mea".

● Si pe-acasa mai ai timp sa treci?
● Da, destul de rar, sa constat ca mai picura de la un robinet... (rade)

● "Fabrica de staruri" e un show muzical care se adauga altor formate in cautare de voci bune, achizitionate deja de PRO TV si Antena 1. Suntem deja sau ne transformam intr-o tara de cantareti?
● Nu suntem o tara de cantareti. Poate ca era nevoie de o primenire in zona asta muzicala. Sunt doua aspecte aici. In primul rand, e clar ca exista nevoia de a gasi tineri care sa spuna ceva care sa aiba valoare, pentru ca e plina piata, pe la radiouri, de pseudocantareti, de foste domnisoare de companie care acum mai si canta sau de baieti cu blugii rupti in fund care se cred mari cantareti. Cred ca e momentul sa gasim si adevaratele valori. In al doilea rand, daca nu ar avea audienta, aceste show-uri ar disparea. E clar ca publicul le gusta, ca-i place tipul asta de emisiune concurs, pentru ca muzica e usor de inteles pentru toata lumea. Show-ul nostru insa are niste ingrediente in plus. Este un reality-show, in sensul in care vom vedea zilnic imagini cu concurentii din casa in care stau, vom vedea cum se pregatesc, cum se antreneaza, cum se comporta. Telespectatorii au sansa sa vada si "bucataria", intimitatile unui viitor star. Poate ca e si mai interesant asa, sa le vedem si comportamentul din afara scenei.

● Tu canti?
● In baie, in dormitor si la anumite petreceri (rade). Dom'le, eu am jucat, pentru ca am cantat e poate prea pretentios spus, intr-un muzical, "Omul din La Mancha", al celebrului Dale Wasserman, un spectacol in regia regretatului Ion Cojar. L-am jucat pe Sancho. Am avut bucati muzicale pe care, sigur, le-am repetat cu un profesor de canto si am cantat live pe scena Teatrului National live. In rest, cant ce-mi vine la gura. Cant si populara... (rade).

● Da' in masina ce muzica ai?
● Rock. De la Doors la Led Zeppelin, de la Rolling Stones si AC/DC la Metallica. Nu ma duc la metale grele. Cand eram tanar ascultam un Manowar, Black Sabbath, Judas Priest, dar acum am lasat-o mai moale.

● Taxi asculti?
● (Rade) Tu ce crezi?

×
Subiecte în articol: florea vizante