x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Seismologul Mărmureanu (71 de ani) a pierdut şefia Institutului de Fizică a Pământului din cauza vârstei, dar se simte „ca la 20 de ani”.

Seismologul Mărmureanu (71 de ani) a pierdut şefia Institutului de Fizică a Pământului din cauza vârstei, dar se simte „ca la 20 de ani”.

de Alina Turcitu    |    18 Iun 2011   •   09:51
Seismologul Mărmureanu (71 de ani) a pierdut şefia Institutului de Fizică a Pământului din cauza vârstei, dar se simte „ca la 20 de ani”.

Profesorul Gheorghe Marmureanu a fost schimbat din functia de director general al Institutului de Fizica a Pamantului pe motiv ca a depasit demult varsta de pensionare, cea de 65 de ani. Seismologul a implinit 71 de ani si a condus Institutul timp de 11 ani. Odata cu el, Ministerul Educatiei si Cercetarii a mai schimbat inca alti sase directori de institute, pe acelasi motiv. 'De fapt, nu Ministerul direct a facut schimbarile, ci Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, aflata in subordinea Ministerului. Odata cu mine au fost schimbati si academicieni, tot din motiv de varsta, in primul rand. Dar eu ma simt foarte bine cu schimbarea, nu ma deranjeaza deloc. Chiar mi-am facut recent un control la cord, iar medicul mi-a spus ca am o inima ca la 20 de ani', a declarat profesorul Marmureanu pentru Jurnalul.ro. Vizibil intr-o forma buna, el a adaugat ca, oricum, depasise demult si mandatul de director, stabilit la 'patru plus patru ani'.

Noul director al Institutului: mai tanarul coleg Constantin Ionescu (49 de ani)

Noul director al Institutului va fi colegul sau mai tanar, dr. Ing. Constantin Ionescu, de 49 de ani, fost director tehnic. Specializat in Automatica, el este si seful unei structuri foarte importante pentru Romania: Reteaua Seismica Nationala.'Constantin Ionescu a fost si propunerea mea. Il cunosc, si-a dat doctoratul cu mine, este activ, bun manager si am toata increderea in el. Este foarte important sa fii un bun manager fiindca degeaba esti un bun cercetator, cu capul in nori, cum s-ar spune, daca nu stii sa organizezi lucrurile', ne-a mai declarat profesorul Marmureanu.El nu va pleca din Institut, ci va ramane in continuare director onorific, director stiintific, consilier si membru in consiliul de administratie. In plus, isi va conduce mai departe munca de cercetare si va raspunde la orice intrebari legate de cutremure. In acelasi Institut mai lucreaza si fiul sau, dr.fiz Alexandru Marmureanu, cercetator stiintific gr. III si detinator a cateva premii. In ciuda varstei inaintate, profesorul Gheorghe Marmureanu se pregateste sa publice a opta sa carte. Crede ca munca de seismolog i-a fost predestinata, mai ales ca numele de fata al sotiei sale a fost Richter.

×