x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Iorgovan, despre Basescu: ""Atentat la Constituţie""

Iorgovan, despre Basescu: ""Atentat la Constituţie""

de Carmen Vintila    |    23 Apr 2007   •   00:00
Iorgovan, despre Basescu: ""Atentat la Constituţie""

Senatorul PSD Antonie Iorgovan l-a acuzat ieri pe preşedintele suspendat Traian Băsescu de comiterea unui atentat la ordinea constituţională.

Senatorul PSD Antonie Iorgovan (foto) l-a acuzat ieri pe preşedintele suspendat Traian Băsescu de comiterea unui atentat la ordinea constituţională.

PENAL. "Discursul din Piaţa Universităţii al corsarului care era incă la Cotroceni are evidente conotaţii penale. Este o infracţiune in Codul Penal - atentat la ordinea constituţională. (...) In esenţă, preşedintele incă in funcţiune, care era insă suspendat, a incitat populaţia prezentă, şi mai departe, la insubordonare instituţională, practic la un fel de lovitură impotriva Parlamentului, pe incorecta idee inoculată opiniei publice că Parlamentul a adoptat in mod abuziv o asemenea decizie (de suspendare)", a arătat Iorgovan.

Potrivit acestuia, dacă decizia Parlamentului privind suspendarea din funcţie a lui Băsescu ar fi fost abuzivă, acest lucru ar fi fost constatat de Curtea Constituţională, care n-ar mai fi aprobat interimatul.

Totodată, Antonie Iorgovan a arătat necesitatea revizuirii Constituţiei, astfel incat şeful statului să fie ales, după modelul german, "de o adunare naţională formată din cele două Camere ale Parlamentului şi dintr-un număr egal cu al parlamentarilor delegaţi desemnaţi de consiliile judeţene".

×
Subiecte în articol: eveniment