â Jurnalul National: Care este realizarea care v-a adus cele mai mari satisfactii de-a lungul timpului?
Mihai Nicolae Tanasescu: Pe parcursul vietii, toti traim momente pe care le consideram ca fiind cele mai importante. Daca ar fi sa mentionez cateva, m-as referi la nominalizarea mea ca ministru, absolvirea celei mai importante facultati de specialitate, Harvard University, si decorarea de catre Presedintele Frantei cu Legiunea de Onoare. Cele mai importante sunt, fara indoiala, legate de viata de familie; dragostea profunda fata de sotia mea sau momentul cand domnisoara (fata cea mica) a terminat facultatea cu brio.
Lectie de viata
â A fost o provocare pentru dvs. sa va inhamati la conducerea Ministerului Finantelor?
Nominalizarea pentru functia de ministru a reprezentat pentru mine un moment de recunoastere profesionala. A fost greu la conducerea ministerului, mai ales ca la sfarsitul lui 2000 situatia economica nu era cea mai fericita, iar timpul devenise principalul dusman pentru aderarea Romaniei la UE. A fost, fara indoiala, o provocare, dar si o lectie de viata, care va cantari greu in viitorul meu.
â Care este cea mai grea decizie pe care ati luat-o vreodata?
Intotdeauna este greu sa iei o decizie, atunci cand la mijloc sunt lucruri importante. Decizia trebuie sa constituie o valoare pentru viitor. Ea tine de mentalitate. Eu am fost tot timpul un om orientat catre viitor, iar acest lucru s-a reflectat in hotararile pe care le-am luat de-a lungul timpului. Decizia de a intra in politica a fost o decizie importanta.
Ati fost vreodata tentat sa renuntati la politica?
Este o intrebare grea daca as renunta la politica. Ma gandesc sa incep ceva nou, din punct de vedere profesional. Cred ca experienta acumulata poate fi de folos si altor tari care se indreapta catre o noua societate si cred, de asemenea, ca in viata este important sa ai mereu parte de noi provocari.
Oameni, destine
Ce este glosofobia, frica de care suferă trei din patru persoane. Poate duce chiar la simptome fizice
Citește pe Antena3.ro
Care au fost oamenii care au avut un rol determinant in destinul dvs.?
Fiecare perioada din viata iti este influentata de o persoana, profesor, parinti, prieteni si nu in ultimul rand de sansa. As putea aminti doar cativa: profesorul de matematica si dirigintele meu din liceu, profesorul Ionescu, desigur, tatal si mama mea, dar si Adrian Nastase, care a avut curajul numirii mele in functia de ministru. Cred ca tuturor celor care au contribuit la ceea ce sunt astazi trebuie sa le multumesc.
Daca ar fi sa scrieti un roman despre viata dvs., ce fel de roman ar fi? Si, daca ar fi sa-l dedicati cuiva, cine ar fi acea persoana?
M-am gandit de multe ori sa scriu. Nu un roman, dar intamplari din viata mea pe care le pot impartasi tuturor. Daca voi scrie insa, o voi face in memoria tatalui meu, care a reprezentat un model de viata si de onoare, a fost prietenul cel mai bun pe care l-am avut. Pacat ca a plecat prea repede.
Ce v-ati dori sa faceti daca ati avea mai mult timp liber?
Imi place foarte mult sa calatoresc. Din pacate, timpul nu imi permite sa calatoresc atat de mult cat mi-as dori, si atunci ma refugiez in lectura citind si visand la locurile in care as dori sa ajung.
Cum va inchipuiti peste 20 de ani?
Este greu sa te imaginezi la 71 de ani. Poate nu apuci acea zi. Eu sunt un optimist si cred ca peste 20 de ani voi fi acelasi om, poate mai gras si cu ochelari, dar vesnic tanar in inima si privind catre un viitor mai bun.
|
"Nominalizarea pentru functia de ministru a reprezentat pentru mine un moment de recunoastere profesionala. A fost greu la conducerea ministerului, mai ales ca la sfarsitul lui 2000 situatia economica nu era cea mai fericita, iar timpul devenise principalul dusman pentru aderarea Romaniei la UE. A fost, fara indoiala, o provocare, dar si o lectie de viata..."
|