x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Kovesi confirmă trimiterea mailului, dar schimbă adresa de expediţie

Kovesi confirmă trimiterea mailului, dar schimbă adresa de expediţie

06 Apr 2011   •   20:04

Într-un târziu, prin intermediul biroului de informare publică şi relaţii cu presa al Parchetului General, Laura Codruţa Kovesi a recunoscut trimiterea documentului. “În conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, precum şi cu uzanţele biroului de presă, ulterior trimiterii comunicatului, s-a transmis unor jurnalişti, în baza cererilor formulate, copii ale rechizitoriului menţionat.

Astfel, în ziua de 14 octombrie 2010 precum şi în zilele ce au urmat, în baza solicitărilor adresate s-a transmis, în format electronic, de la adresa de e-mail presa@mpublic.ro , pe adresele de e- mail indicate în cereri, copia rechizitoriului întocmit în cauză, supusă anterior procedurii de protejare a datelor cu caracter personal (“curăţat"), unor publicaţii precum Adevărul, Curentul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Mediafax, Puterea, Ring ş.a.. Se impune a fi făcută menţiunea că, în acest caz, comunicarea publică, în diferitele etape procesuale (măsuri preventive, propunere arestare preventivă şi trimitere în judecată), s-a realizat exclusiv prin intermediul comunicatelor de presă şi al răspunsurilor la solicitări, furnizate de Biroul de informare publică şi relaţii cu presa”, se arată, între altele, în documentul citat.

Procurorul general omite să explice de ce mesajul transmis lui Mircea Marian a plecat de pe adresa ei de mail (kovesi@mpublic.ro), publicată în facsimil de la Jurnalul Naţional, nu de pe a biroului de presă şi la ce ore au fost trimise - în paralel? -  mailurile de pe cele două adrese. De asemenea, nu există nici o explicaţie publică privind faptul că procurorul general al României, deşi are un birou de presă la dispoziţie şi se declară indignat(ă) că apar scurgeri de dosare în presă, trimite, de pe adresa personală, mailuri cu documente unor jurnalişti, întîmplător, fix în ziua în care ele erau, oficial, pe traseul Parchetul General – Tribunalul Municipiului Bucureşti şi cu vreo câteva zile înainte ca presa să primească, oficial, în baza legii accesului la informaţii publice, acces la dosarul în cauză.

×