x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Laura Coroianu vrea mai multe concerte

Laura Coroianu vrea mai multe concerte

de Alex Revenco    |    12 Aug 2007   •   00:00
Laura Coroianu vrea mai multe concerte

Joe Cocker, Clawfinger, Depeche Mode, Shakira, Duran Duran şi B’estival sunt căteva dintre cele mai importante evenimente muzicale organizate de Emag!c Entertainment.

Joe Cocker, Clawfinger, Depeche Mode, Shakira, Duran Duran şi B’estival sunt căteva dintre cele mai importante evenimente muzicale organizate de Emag!c Entertainment.

Â

Â

Managing Partner al companiei menţionate mai sus, Laura Coroianu e inconjurată de muzică de cănd se ştie. "Ai mei erau fani impătimiţi Dean Martin, Frank Sinatra şi Rosemary Clooney pe care i-am indrăgit şi ii indrăgesc şi acum. Dar aveam parte şi de mult rock, unchiul meu fiind un uriaş fan Led Zeppelin. Intre Sinatra şi Zeppelin am avut o copilărie interesantă. Prima casetă cumpărată a fost prin anii ’80, cănd i-am dat bani unui prieten să-mi ia «Diamond Life» al lui Sade din «vest». Dar deja aveam o colecţie serioasă de casete trase de pe unde apucam, care conţinea de la Genesis şi The Police pănă la Rod Stewart şi Mungo Jerry."

Â

Â

PRINCIPII. Cu o bogată experienţă in domeniu, se ghidează după principii solide: "Cred că multă lume işi imaginează «ce grozav e să faci concerte că aşa poţi să-ţi aduci artiştii preferaţi să-ţi cănte». E căt se poate de greşit, un organizator/groupie nu poate avea succes de durată. Organizarea de concerte se face cu riscuri financiare enorme şi trebuie să chibzuieşti foarte bine ce faci, să ai «nas de organizator», altfel rişti să pierzi la un singur concert zeci sau sute de mii de euro. In concluzie, trebuie să ştii ce-i place publicului, să estimezi corect un minim de bilete văndute şi să vezi dacă poţi să-ţi permiţi din punct de vedere financiar să aduci un anumit artist. Dacă un artist te costă sute de mii de euro, iar tu nu poţi să umpli cu el decăt o Sală a Palatului, cu durere in suflet, mai bine te laşi păgubaş".

Â

Â

PENTRU PUBLIC. In peisajul concertistic autohton, B’estival a ieşit in evidenţă printr-o organizare impecabilă. "E pentru prima oară cănd am văzut că publicul apreciază căt de mult ne-am străduit să organizăm cum se cuvine acest festival. Important a fost faptul că oamenii nu au stat la coadă graţie atăt sistemului de jetoane, căt şi numărului mare de puncte de vănzare. Nimic nu te scoate din sărite mai tare decăt să trebuiască să stai la coadă (că mori de sete, n-ai incotro) şi in timpul ăsta artistul tău preferat şi-a inceput recitalul! Un organizator serios face concertele pentru public şi, in consecinţă, trebuie să aibă grijă de acest public, care a plătit o grămadă mai mică sau mai mare de bani pentru a-şi vedea artistul favorit. Iar la un eveniment ca B’estival este esenţial ca lucrurile să meargă ca pe roate, cănd ai de-a face cu zece concerte pe zi!

Â

Â

MAI E LOC. Dacă unele voci spun că spectacolele din Romănia sunt prea multe, Laura este de altă părere: "Eu zic că incă nu sunt destule concerte... Piaţa nu duce atătea concerte căte ne-am dori. Dar e in creştere şi nu poate fi decăt din ce in ce mai bine de acum inainte. Nu ştiu dacă o să ajungem vreodată la performanţa olandezilor (peste 1.000 de concerte pe an la o populaţie de 16 milioane), dar publicul romăn e mare amator şi cunoscător de muzică şi apreciază mult experienţa live".

Â

Â

NEMULŢUMIRI. "Mă nemulţumeşte lipsa sălilor/locaţiilor de spectacol. Iar după ce că sunt puţine, anumite instituţii se mai şi joacă cu nervii organizatorilor ameninţănd că ba inchid, ba ţin deschise unele săli. Anul trecut a trebuit să renunţăm la trei concerte cu artişti mari, care ar fi adus multă bucurie publicului, pentru că ni s-a spus că Sala Palatului se inchide sigur după 1 noiembrie şi in final sala s-a inchis de-abia in mai. Acum suntem in aceeaşi situaţie, de expectativă, pentru vara viitoare nu se ştie dacă «Lia Manoliu» se inchide sau nu şi e păcat, pentru că se pierd nişte evenimente foarte mari..."

Â

Â

PROIECTE. Primul concert din această toamnă organizat de Emag!c este Pink Martini, la 27 octombrie, probabil la Sala Palatului. Grupul american căntă o combinaţie de mai multe genuri, ca latino, pop, clasică şi jazz. Mergănd pe ideea "n-ai semnat contractul, nu vorbeşti", Laura Coroianu vorbeşte vag despre alte proiecte: "Pentru cei cărora 23 iunie 2006 (data concertului Depeche Mode - n.r.) le spune ceva... avem o surpriză in octombrie. Anul viitor in februarie revin cei de la Buena Vista - Havana Lounge... B’estival 2008 va avea loc tot in parcările C şi D de la Romexpo... dar să vă aşteptaţi la un design de festival şi mai creativ!".

×
Subiecte în articol: concerte