x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Locuitorii oraşului Horezu trăiesc cu şase ani mai mult decât restul românilor. Care este secretul longevităţii

Locuitorii oraşului Horezu trăiesc cu şase ani mai mult decât restul românilor. Care este secretul longevităţii

15 Apr 2012   •   10:06
Locuitorii oraşului Horezu trăiesc cu şase ani mai mult decât restul românilor. Care este secretul longevităţii

Aflam in fiecare zi ca traim din ce in ce mai prost si mai putin. Exista insa un loc, ocolit parca de toate aceste nenorociri, in Muntii Olteniei. Statisticile ne arata ca, in Horezu, oltenii pacalesc moartea sistematic, informeaza RTV.

O statistica din anul 2011, ne arata ca locuitorii orasului Horezu si cei ai satelor din apropiere sunt cei mai longevivi romani. Ei traiesc in medie cu sase ani mai mult decat restul romanilor. Astfel, media de viata a femeilor de pe aici este de 81 de ani si a barbatilor de 77 de ani.

Desi este oras, la Horezu s-au pastrat ritmurile milenare ale vietii de taran. Este drept ca locuitorii de aici au avut si un noroc istoric, nu au fost tarati cu paminturi cu tot, la colectiv. Astfel oamenii si-au pastrat modul patriarhal de a trai, stapani pe bucatica lor verde de deal, nici prea bogati incat sa se ingrase, si nici prea saraci sa se usuce pe picioare.

×
Subiecte în articol: secretul longevitatii horezu