x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mama victimelor spune: "Ori plec, ori ma omor!"

Mama victimelor spune: "Ori plec, ori ma omor!"

de Veronica Micu    |    06 Feb 2004   •   00:00
Mama victimelor spune: "Ori plec, ori ma omor!"

Teroarea domneste in familia Bon. De doua luni, presiunile politistilor care au abuzat sexual de cele doua fete nu mai contenesc. De frica si rusine, membrii familiei nu mai scot capul in oras. Se ascund. Asteapta un deznodamant, oricare ar fi acesta.

Acasa la familia Bon nu am gasit-o decat pe mama fetelor. Aceasta ne-a spus ca cele doua impreuna cu Marian Bon, tatal lor, au plecat la Bucuresti pentru a-si gasi de lucru, afirmatie contrazisa de cea a fiicei sale care ne-a spus inainte de a ne inchide telefonul ca se afla "undeva, in Slobozia". Femeia ne-a spus ca politia exercita presiuni cumplite asupra familiei ei, de aproape doua luni, si ca ii este frica de tiganii din oras. Ea ne-a declarat: "Noi vrem sa terminam cu totul. Nu mi-a fost deloc bine cand am aflat ce s-a intamplat cu fetele mele. Acum le este rusine si sa scoata capul in oras. As vrea sa ma duc la cineva si sa spun tot ce stiu, dar nu vreau sa mai fim amenintati. Realizez ca totul a luat o amploare la care nu ma asteptam. Au fost doua luni de presiuni din partea politiei, dar nu vreau sa mai comentez nimic".

Nici nu stiti cat am patimit! Mama celor doua victime ale comisarilor de politie a tinut sa adauge ca politistii s-au acoperit unii pe altii, disperati ca toata tarasenia s-ar afla in scurt timp. "De exemplu, azi (ieri - n.r.) am fost de dimineata sa caut ziarul si nu l-am gasit pe nicaieri. Cred ca politia le-a luat pe toate. Nu putem sa ne luptam cu ei. Daca vorbim, noi tot aici o sa stam si tot noi o sa avem probleme. Dumneavoastra nu stiti cat am patimit lunile astea. M-am saturat! I-am spus sotului ca, daca politia ma mai deranjeaza, ori plec de aici, ori ma omor! Nu mai suport! Lasati-ma in pace!", a rabufnit mama surorilor Bon.

Politistii au incercat sa cumpere tacerea Femeia ne-a mai spus ca politia a cautat-o acasa si acum doua zile, in urma anuntului televizat al unei editii speciale a "Jurnalului National", legata de acest zguduitor caz. Catre finalul discutiei, mama Bon ne-a marturisit ca vorbeste in soapta pentru ca bunica fetelor, care locuieste cu ei in casa nu stie nimic despre cele intamplate. Cel mai important aspect insa este ca femeia ne-a confirmat informatia conform careia cei trei politisti au incercat sa le ofere bani pentru a le cumpara tacerea.

Politia da tarcoale Imediat dupa plecarea noastra, in dreptul casei familiei Bon au oprit brusc doua masini. Prima, un ARO inmatriculat cu numarul IL 06 PRY, din dotarea Politiei Tandarei, a parcat in fata unui Vento, apartinand IGP (B 54 ERK). Vazand scena prin oglinda retrovizoare, am intors si noi masina, catre casa familiei Bon, locul de unde tocmai plecasem. In poarta, doi inspectori in civil tocmai incercau sa lege o discutie cu femeia. Remarca nd prezenta noastra si probabil nelinistiti de obiectivele aparatelor de fotografiat, cei doi s-au intors brusc si au intrat in masinile care au demarat in tromba. Pe mama fetelor am regasit-o plangand in timp ce urla sa o lasam cu totii in pace. Ulterior, am localizat cele doua masini parcate in dreptul sediului Politiei Tandarei. La mai putin de un sfert de ora, automobilul IGP-ului, descris mai sus, a intrat in curtea IJP Ialomita.

"Dumneavoastra plecati, dar eu raman" Teroarea este la ea acasa in Tandarei. Primul loc unde am poposit a fost barul Corado, locul in care, pana acum, cateva saptamani munceau Mirela si Iuliana Bon. Aratam in ancheta jurnalistica de ieri ca localul mentionat este preferat de oamenii legii din zona, atunci cand acestia organizeaza si participa la paranghelii. Patronul restaurantului Corado, poreclit si "Cornel- Corado", s-a aratat extrem de rezervat in a face declaratii. El ne-a confirmat insa ca cele doua fete au lipsit de la munca incepand din 2 decembrie, adica tocmai in perioada in care au fost sechestrate de cei trei politisti. In plus, "Cornel- Corado" ne-a marturisit ca cele doua fete au fost concediate. "Ce rost avea ca toata lumea sa ma arate cu degetul din cauza lor (surorile Bon - n.r.). Toata povestea asta mi-a daunat. Nu este corect sa ma arate lumea cu degetul, din cauza treburilor astora! Eu nu stiu mare lucru. Daca s-a intamplat chestia asta, este treaba fetelor si a polit istilor. Eu nu am legatura si nici nu am de ce sa ma bag! Si nu vreau, oricum, sa ma amestec. Orasul asta este mic. Dumneavoastra plecati, dar eu raman aici!", ne-a declarat speriat patronul barului Corado. Frica patronului a atins apogeul in momentul in care echipa locala a Antenei 1 a intrat pe usa localului. Realizand ca urmeaza sa fie filmat, primul impuls al lui "Cornel-Corado" a fost sa se repeada in fuga spre iesirea din spate a localului, la- sandu-ne sa vorbim singuri la masa. In dreptul usii s-a razgandit brusc si facandu-si curaj s-a deplasat resemnat pentru a sta de vorba cu reporterii nou-veniti.

CONTINUARE: Ofiterii au fost demisi

×
Subiecte în articol: special mama ne-a