x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Marea Mediterana - Marinari romani morti in naufragiu

Marea Mediterana - Marinari romani morti in naufragiu

12 Apr 2005   •   00:00

Cargoul Lujin II, sub pavilion nord-corean, cu 15 marinari romani la bord, a naufragiat luni in largul coastelor algeriene, in zona Ras El Maghreb, a anuntat Agentia Reuters.

  • de ANCA ALDEA
  • Opt dintre marinarii romani au ajuns la spital, a declarat, pentru Rompres, proprietarul firmei care asigura managementul navei, Dumitru Burcu. Insa, potrivit MAE, 12 romani se afla in siguranta, intr-un spital din portul algerian Jijel. Despre ceilalti trei marinari romani, ieri-seara, la inchiderea editiei, nu se stia inca nimic. Cel putin zece persoane, intre care membri ai echipelor de salvare, si-au pierdut viata si alte patru persoane au fost date disparute.

    SODA SI LEMN. Potrivit oficialilor din Ministerul Transporturilor, vasul a incarcat din Constanta 5.616 de tone de soda calcinata si 2.229 de tone de cherestea. Lujin II a ajuns pe10 aprilie in portul Djendjen, unde urma sa descarce. In aceeasi zi, autoritatile locale au dispus scoaterea in larg a tuturor vaselor din cauza inrautatirii vremii. La 11 aprilie, comandantul roman al cargoului a anuntat ca nava s-a lovit de un recif si a inceput sa se scufunde. Autoritatile algeriene au trimis echipe de salvare, remorchere si elicoptere.

    PROBLEME VECHI. Nava-cargou Lujin II este operata de societatea comerciala "Safe waist shipping" din Constanta si avea probleme inainte de plecarea din tara. Anul trecut, la bordul sau a izbucnit un incendiu de la un scurtcircuit electric. Nici unul dintre cei 17 marinari romani ai echipajului nu a fost ranit.

    ×
    Subiecte în articol: eveniment