x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mariaj legal cu opinteli

Mariaj legal cu opinteli

10 Apr 2005   •   00:00

Printul Charles si Camilla Parker Bowles au devenit un cuplu cu acte in regula. O iubire de 35 de ani care a fost greu digerata de britanici.


  • de ANA ILIE
  • SPECIAL

  • DEZACORD. Regina Elisabeta a II-a nu pare prea incantata de cea de-a doua casatorie a fiului ei, Charles
    Printr-o ironie a sortii, casatoria dintre Charles, printul mostenitor al tronului Marii Britanii si Camilla Parker-Bowles, s-a nimerit intre doua inmormantari.

    Printul Charles al Marii Britanii s-a casatorit, in sfarsit, sambata, cu iubirea vietii lui, Camilla Parker Bowles, cea care i-a stat alaturi, ca iubita si amanta, mai bine de 34 de ani. Casatoria civila a fost binecuvantata de arhiepiscopul de Canterbury la Capela Saint George a Palatului Windsor.

    INVITATI. Desi lipsita de fastul primului mariaj cu Diana, ceremonia a fost urmata de un banchet oferit de Regina Elisabeta a II-a, la care au participat peste 800 de invitati. Printre acestia s-au numarat regele Bahreinului, fostul cuplu regal al Greciei, Constantin si Ana Maria, sase printi si cinci printese din Norvegia, Olanda, Romania, Arabia Saudita si Iugoslavia. Proaspetii insuratei, printul de Walles si Camilla, devenita si ducesa de Cornwall, au plecat apoi in luna de miere la castelul Balmoral din Scotia.

    GHINION. Daca prima casatorie a mostenitorului tronului Marii Britanii, Charles, cu printesa Diana, din anul 1981, a fost numita, la momentul respectiv, "mariajul secolului", probabil ca nunta de sambata va ramane in istorie drept cea mai urmarita de ghinioane. Pe langa piedicile inerente - ambii au fost casatoriti, presa si publicul au fost impotriva relatiei lor, regina Elisabeta nu a fost de acord cu iubirea fiului sau - insurateii au intampinat si probleme care nu tin decat de vointa divina.

    Cu o saptamana inainte de data programata pentru casatoria lui Charles, Papa Ioan Paul al II-lea a murit, dupa o lunga suferinta. In consecinta, nunta a trebuit amanata cu o zi, pentru a nu se suprapune cu funeraliile Papei. Mai mult, cu doar patru zile inainte de ceremonia nuptiala, a decedat si printul Rainier de Monaco, eveniment ce va face ca nunta lui Charles cu Camilla sa fie cunoscuta drept "casatoria dintre doua inmormantari".

    SUCCESIUNEA. Problemele nu se opresc aici. Chiar daca britanicii par a fi acceptat, intr-un final, noua casnicie a mostenitorului tronului, ei refuza categoric ideea de acceptare a Camillei drept regina a Marii Britanii. Desi Casa Regala a anuntat ca proaspata sotie a lui Charles nu va deveni niciodata regina, ci doar "printesa consoarta", in eventualitatea ca acesta ii va succede pe tron mamei sale, Elisabeta a II-a, Guvernul a apreciat ca, "tehnic vorbind", nu exista nici un impediment ca aceasta sa devina regina. Britanicii par insa mai hotarati ca oricand ca tronul sa ii revina lui William, fiul cel mare al lui Charles si al defunctei printese Diana.

    FADA
    Prin comparatie cu Diana, prima sotie a iubitului sau Charles, Camilla Parker-Bowles pare fada, batrana si de-a dreptul urata, iar nunta de sambata a fost lipsita de stralucirea celei din urma cu mai bine de 24 de ani. Multa lume s-a straduit sa descifreze care este misterul dragostei pe care Charles i-o poarta Camillei, poreclita "rottweilerul" de catre Diana. "Cu ceva trebuie sa-l ameteasca", si daca nu este frumusetea, trebuie sa fie musai inteligenta. Sau, de ce nu, dupa cum a spus istoricul Victoria Glendinning, poate cu "morala sa sexuala, asemanatoare celei a unei pisici vagaboande", pe care probabil a mostenit-o de la strabunica sa, Alice Keppel, amanta regelui Eduard al VII-lea, strabunicul lui Charles.

    ×
    Subiecte în articol: special charles