x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mărturia unui supravieţuitor al masacrului din timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen: "Mă simt vinovat. Prietenii mei au murit, eu nu"

Mărturia unui supravieţuitor al masacrului din timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen: "Mă simt vinovat. Prietenii mei au murit, eu nu"

21 Apr 2012   •   16:32
Mărturia unui supravieţuitor al masacrului din timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen: "Mă simt vinovat. Prietenii mei au murit, eu nu"

Anul acesta se implinesc 40 de ani de la atacul terorist din timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen. Pe 5 septembrie 1972 atacatorii au luat ostatici 11 sportivi si oficiali israelieni, care au fost si ucisi. Apartamentele 1 si 3 au fost cele lipsite de noroc. Aceasta este marturia unui inotator israelian, locuitor al Apartamentului 2, cel care printr-o minune a fost crutat. Avraham Melamed s-a confesat publicatiei USA Today.

"Nu sint o victima. Sint un supravietuitor", spune Melamed, care a reprezentat Israelul la doua editii ale Olimpiadelor. "Atunci Olimpiada era un fenomen necunoscut. Era un tarim virgin, acum nu mai e. Acum trebuie sa ne gindim la terorism. Trebuie sa planificam totul. Si totul e foarte scump. Iar lucrul acesta minunat care odinioara oprea politica, oprea razboaiele este acum contaminat. Contaminat pentru totdeauna", spune el.

Citeste articolul complet pe gsp.ro

×