x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mihail Boldea, pentru Antena 3: Am bani la mine! Pot să rezist aici 2 ANI DE ZILE liniştit (AUDIO)

Mihail Boldea, pentru Antena 3: Am bani la mine! Pot să rezist aici 2 ANI DE ZILE liniştit (AUDIO)

de Antena 3    |    24 Mar 2012   •   07:56
Mihail Boldea, pentru Antena 3: Am bani la mine! Pot să rezist aici 2 ANI DE ZILE liniştit (AUDIO)

Deputatul Mihail Boldea a declarat in exclusivitate pentru Antena 3 ca nu a fugit din tara si sustine ca se va intoarce de bunavoie saptamana viitoare. Nu poate mai repede, pentru ca este la un safari, in Congo. De acolo lanseaza un atac virulent catre procurorul care se ocupa de cazul sau, caruia spune ca i-ar fi zis ca va parasi tara si acesta i-a replicat: pleaca. Nu i-a uitat nici pe fostii sai colegi de la PDL, pe care ii acuza ca nu au respectat procedura. Aparitia lui Boldea coincide insa cu punerea sub sechestru a banilor sai si ai apropiatilor sai.

Iata cele mai importante declaratii ale lui Boldea, pentru Antena 3:

- Am facut plangeri la Parchetul General, am facut plangeri la Kovesi, la Codrut Olaru, la CSM, la Basescu. L-am inregistrat la Basescu in ianuarie si poate verificati chestia asta si i-am zis, domnule, sunt chemati martorii si se trage de ei sa dea declaratii cum vrea DIICOT-ul ca sa imi faca dosar. Si s-a facut...

- Mi s-au incalcat toate drepturile la aparare.

- Sa nu ma caute domnul Basescu, voi veni eu saptamana viitoare. Acum caut bilet de avion. Vin sa-mi ispasesc pacatele in Romania, nu sa stau fugar.

- De ce nimeni nu sesizeasa ca varul procurorului Carare este arestat pentru cel mai mare transport de tigari din Galati. Kovesi a spus nu stie de transport. Procurorul Carare este imputernicit sa faca verificari de CSAT pe contrabanda de tigari. Iar Carare controleaza contrabanda cu tigari la Galati. Sunt sute de oameni care spun ca procurorul Carare i-a batut si ce se intampla? CSM ia plingerile si le arunca la gunoi.

- Si doamna Kovesi, care a iesit sa faca acum punct electoral cu mine. Doamna Kovesi, atat va intreb: drept la libera aparare mai exista in Romania? Iar Codrut Olaru care a spus: Aa.. Boldea, un golan, il facem noi! Pana una alta, am bani la mine. Pot sa rezist aici 2 ani de zile linistit.

- Cand am terminat audierile am plecat acasa. Am rugat jandarmul sa dea un telefon la un taxi si am plecat acasa. Seara am aflat cine a fost retinut iar eu dimineata am plecat. La ora 11 am parasit Galatiul, ca un cetatean onest. Nu am folosit pasaportul diplomatic, ci pe cel turistic. Nu am plecat ilegal. Am iesit pe la Giurgiu, la ajuns in vama la turci, am luat avionul la Nairobi, din Nairobi am luat autobuzul VIA Congo.

- Pai daca eu voiam sa fug imi aranjam ca sunt avocat. Imi aranjam si gata. Eu nu mi-am aranjat pentru ca nu vreau sa fug. I-am spus lui asta (n.r. - procurorului): Plec! Si a spus: Pleaca! Si am plecat. Eu nu am luat nimic, ca s-a vazut la perchezitii. Toate hainele mele sunt acasa, am doar hainele de safari aici. Punct.

- Am venit in Kenya. Am luat avionul pana in Nairobi si de acolo am avut bilet pana Malindi. Nu am ajuns in Malindi si am luat autobuzul. Eu sunt in Congo in safari.

- Nu m-am sustras de la nimic. Nu aveam nici o interdictie, nu m-am sustras de la nimic, nu aveam nici o obligatie sa stau in tara, nu aveam nimic nimic. Am plecat sambata, cu un prieten.

- Toader (n.r. - Mircea Toader, deputat PDL), care a iesit ca un elefant, a spus: Vom vota ( n.r. - votul din Parlament pentru perchezitii si eventual retinerea lui Boldea in dosar). Ce votezi daca eu nu sunt? Respecta o procedura ca de asta este acolo o procedura stabilita.

- Eu nu am stiut de nici un dosar. Nu m-a citat nimeni sa ma duc sa ma prezint. Domnul Basescu, atunci cand a fost cercetat a avut parte de o justitie corecta. Acelasi lucru imi doresc si eu, sa se respecte justitia. Imi doresc sa se constate ca avizul care a fost dat de Parlament este ilegal, imi doresc sa se constate ca au un mandat de arestare in lipsa pentru care eu nu am fost citat.

Boldea, care a fost dat de joi in urmarire internationala, la cinci zile de cand a plecat din tara, a mai declarat ca nu se afla in Kenya ci in Congo si ca plecarea sa a fost una programata dinainte de urmarirea penala.

Mihail Boldea, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune, a parasit Romania sambata, 17 martie, iar marti 20 martie i-a fost ridicata imunitatea parlamentara. Joi, ICCJ a emis mandat de arestare in lipsa pe numele sau, iar vineri dimineata a fost dat in urmarire internationala.

×