x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ministerul de Interne spune ca ordonanta era doar un studiu

Ministerul de Interne spune ca ordonanta era doar un studiu

06 Iul 2009   •   00:00

Către, JURNALUL NATIONAL Referitor la materialul jurnalistic publicat astăzi în Jurnalul Naţional referitor la posibilitatea unificării unor structuri aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor de la nivel judeţean, suntem împuterniciţi să facem următoarele precizări:



1.    proiectul despre care se face referire în articol reprezintă un studiu privind posibilitatea reducerii, prin unificare, a unor structuri neoperative, tehnico-logistice de la nivelul structurilor judeţene ale MAI.
2.    pentru identificarea unei formule funcţionale şi eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor financiare, logistice şi umane, studiul se află la etapa de simulare, nefiind vorba despre un proiect de act normativ. Cu atât mai mult, nu se justifică afirmaţia că acest proiect va fi introdus fără îndeplinirea condiţiilor de transparenţă instituţională.
3.    ideea studiului răspunde întocmai cerinţelor de descentralizare şi eficientizare a cheltuirii banilor publici, în condiţiile în care nu vor mai exista în fiecare judeţ structuri distincte (logistic, financiar, IT, administrativ, cadre), câte una pentru fiecare instituţie a MAI (poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră, inspectorat pentru situaţii de urgenţă), ci una singură, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a funcţiilor de conducere. Acelaşi raţionament poate fi avut în vedere şi atunci când vorbim de şefii structurilor teritoriale ale MAI, respectiv inspectorii şefi de la nivelul judeţelor. Totodată, o mare parte din personalul tehnico-logistic va putea fi astfel transferat în zona operativă.
4.    unul dintre obiectivele acestui studiu îl reprezintă asigurarea unui sistem integrator al acţiunilor structurilor de ordine şi siguranţă publică, respectiv eliminarea multiplelor paralelisme existente în prezent la nivelul structurilor MAI din domeniul ordinii publice şi utilizarea cu discernământ a tuturor resurselor
5.    la analiza acestui studiu participă toate structurile MAI care sunt vizate, inclusiv specialiştii Direcţiei Generale Management Operativ. al cărei director general este domnul chestor Virgil Ardelean.
6.    în condiţiile în care acest studiu va deveni proiect de act normativ, documentul va fi supus formelor de avizare şi de transparenţă decizională, conform legii.


Ministerul Administratiei si Internelor
Directia Informare si Relatii Publice
Serviciul Comunicare

×
Subiecte în articol: special