x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Mogulii şi rechinii", ţinta predilectă a lui Traian Băsescu

"Mogulii şi rechinii", ţinta predilectă a lui Traian Băsescu

de Aniela Nine    |    16 Sep 2010   •   00:00
"Mogulii şi rechinii", ţinta predilectă a lui Traian Băsescu
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

În aproape orice ieşire publică dinaintea şi în timpul campaniei pentru prezidenţialele din 2009, dar şi după, mogulii de presă, inclusiv SOV, au fost indicaţi de şeful statului drept cauză a mai tuturor relelor.

● 16 septembrie 2009 - La final de mandat, Traian Băsescu îşi face bilanţul în faţa Parlamentului, motivând că a vrut să lase punctul său de vedere, şi nu "punctele de vedere exprimate de televiziunile mogulilor", şi că a vrut să rămână reperele pe care el le-a pus în manda­tul său, "şi nu cele pe care le-au pus Vîntu sau Voiculescu".

● 15 octombrie 2009 - La B1 TV, Traian Băsescu i-a atacat din nou pe Dan Voiculescu şi pe Sorin Ovidiu Vîntu, susţinând că forţa preşedintelui fondator al PC este trustul Intact şi criticând faptul că o campanie a trustului Realitatea vorbeşte tocmai despre respect. "Cum i-o fi lui Sorin Ovidiu Vîntu să se ducă la păgubiţii FNI să le spună că el vrea respect?", a spus Băsescu.

● 17 octombrie 2009 ­- Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-o emisiune difuzată de Pro TV, că unii dintre contracandidaţii săi trăiesc "în atmosfera" unor persoane precum Ion Iliescu, Dan Voiculescu, Viorel Hrebenciuc, Sorin Ovidiu Vîntu.

● 19 octombrie 2009 - La Hotnews, Traian Băsescu a declarat că interesul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Dan Voiculescu este nu să aducă în dezbatere probleme importante, ci "să creeze o atmosferă irespirabilă pe fondul infantilismului unei mari părţi a politicienilor" care participă la "emisiuni sterile şi stupide în care singurul obiectiv este să-l atace pe Băsescu".

● 21 octombrie 2009 - La de­pu­nerea candidaturii la BEC, Traian Băsescu invocă din nou "mogulii", susţinând că nu a negociat şi nu a făcut niciodată compromisuri cu Vântu, Patriciu sau Voiculescu ori cu grupurile de interese.

● 27 octombrie 2009 - Traian Bă­sescu şi-a postat pe unul dintre site-urile de campanie un filmuleţ intitulat "După 20 de ani, asta e REALITA­TEA", în care sunt criticaţi şi patronii trusturilor de presă Dan Voiculescu şi  Sorin Ovidiu Vîntu. Filmuleţul este o succesiune de fotografii trucate cu politicieni şi patroni ai trusturilor media, care ţin în mâini pancarte cu lozinci. Sorin Ovidiu Vîntu poartă inscripţia: "Noi ştim că justiţia ne scapă mereu".

● 7 noiembrie 2009 - La Timişoara, Traian Băsescu afirmă că Mircea Geoană este "un paravan" în spatele căruia se află Ion Iliescu, Voiculescu şi Vîntu.

● 12 noiembrie 2009 - La B1 TV, Traian Băsescu spune că l-a sunat pe Mircea Geoană, iar acesta nu i-a răspuns, deoarece nu putea fi deranjat când vorbea cu Sorin Ovidiu Vîntu. "Întrebaţi-l pe Mircea Geoană de câte ori a fost chemat ca lacheul în Delta Dunării de Sorin Ovidiu Vîntu să primească instrucţiuni în această vară", a declarat Băsescu.

● 18 noiembrie 2009  - Traian Băsescu spune că este obligatoriu ca Televiziunea Română să iasă imediat de sub controlul lui Vîntu şi Voi­cu­lescu şi să renunţe la a se mai subordona partidului care îl are drept candidat la Preşedinţie pe Mircea Geoană.

● 21 noiembrie 2009 - Preşedintele Traian Băsescu a declarat la B1 TV că liderul PSD, Mircea Geoană, ar putea ajunge şef al statului în 2014 "dacă devine stăpânul partidului" şi nu va mai depinde de Iliescu-Hrebenciuc-Vanghelie-Vîntu.

● 24 noiembrie 2009 - Candidatul Traian Băsescu a declarat că la turul al doilea al prezidenţialelor va fi o participare bună, că românii vor să ştie că ei au ales preşedintele, nu "Vîntu, Voiculescu, Patriciu".

● 25 noiembrie 2009 - Preşedintele Traian Băsescu a declarat că "mogulii" din spatele lui Klaus Iohannis sunt ca rechinii, se învârt în jurul datei de 6 decembrie, pentru că "li se pare lor că acolo este prada".

● 3 decembrie 2009 - Preşedintele Traian Băsescu a explicat într-o emisiune tv că, probabil, când Sorin Ovidiu Vîntu a vorbit despre "condu­ce­rea cretină" din ultimii ani s-a refe­rit la faptul că "nu mai merge FNI-ul, nu mai merge afa­ce­rea cu TVA-ul". La remarca unuia dintre prezentatori, că persoana vi­za­tă nu a intrat în puş­cărie, ci altcineva în locul ei, Bă­sescu a răspuns: "S-ar putea să aibă surprize!".

● 3 decembrie 2009 - Preşedintele Traian Băsescu l-a întrebat de mai multe ori pe contracandidatul său, Mir­cea Geoană, dacă i-a plăcut întâlnirea cu Sorin Ovidiu Vîntu. "Azi-noap­­te nu v-a plăcut, azi-noapte, când a aflat că a fost arestat domnul Popa Nicolae şi v-a chemat de ur­gen­ţă, nu v-a plăcut?", a întrebat Bă­ses­cu. El l-a întrebat insistent pe Geoa­nă: "Are o legătură vizita pe care i-aţi făcut-o aseară lui Vîntu cu ares­tarea lui Popa Nicolae?". Când Geoană a replicat că nu ştie cine este "acest Popa", râzând, Băsescu i-a răs­puns: "O să vă popească acest Popa".

● 4 decembrie 2009 - Preşedintele Traian Băsescu a declarat că în cursul mandatului s-a întâlnit cu diverşi oameni de afaceri, inclusiv cu Sorin Ovidiu Vîntu, şi a caracterizat relaţia sa cu acesta drept "alterată" după aceste întâlniri. "Mi l-am făcut duş­man", a spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: special