x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Nevroticul – Sever Voinescu Cotoi

Nevroticul – Sever Voinescu Cotoi

15 Ian 2012   •   21:00
Nevroticul – Sever Voinescu Cotoi

Singurul reprezentant al puterii care a mieunat oficial pe tema revoltelor de strada generate de excesul de basism se numeste, in acte, Cotoi. Nu e porecla, asa-l cheama pe om, Sever Voinescu minus Cotoi. Si nu-i vina mireanului ca-l striga lumea ca pe felinele de casa.

Neamurile si numele nu ti le poti alege, dar, cand identitatea iti devine renume, macar o poti schimba prin hotarare judecatoreasca. Bizarul individ, autoprocalamat intelectual in baza unor criterii cel putin ascunse, a decis el, in cadrul oficial pe care i l-a oferit sigla portocalie din spate, cand a simtit ca se strange funia la par, ca poporul nu mai e suveran, ci ne­vro­tic.

Asistam, pana la urma, un soi de evo­lutie politica a speciei umane. Nea Nicu i-a facut huligani pe protesta­tari, Iliescu i-a avansat la go­lani, Cotoiul ii trimite direct la psihia­trie. Traitor ani de zile pe banii mogu­lu­lui eolian, pe care mai tarziu il acuza ca organizeaza loviturile de stat, numitul carierist a pupat in cur, cu folos, vreo doua regimuri politice. Pri­mul dintre ele l-a facut dregator de rang inalt prin Ministerul de Ex­terne, al doilea l-a transformat in de­pu­tat si purtator de cuvant al prin­cipa­lului partid de guvernamant. Ca­li­tati in care comite diverse acrobatii pu­blice de un ridicol feroce, de la com­plicitatea penala cu Roberta Anas­tase la furtul votului in Parlament, pana la invitatia la film adresata ro­manilor intr-o seara in care Piata Universitatii (inca) fierbea la foc mocnit.

Tembelismul asta istoric, rostit sententios pe gaura gurii, a dat practic foc centrului Bucurestilor. Intr-un regim politic normal, dupa violentele confruntari dintre civili si jandarmi, nataraul ori ar fi fost saltat pentru instigare, ori ar fi fost imbracat cu o camasa alba cu maneci la spate pentru iresponsabilitate si tratament adecvat. In Romania, Cotoi – zat de-aici, ba! – e baritai demnitarul si emite pareri politice. Ceea ce, pana la urma, spune multe si despre noi...

×
Subiecte în articol: sever voinescu cotoi