x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Noile cântece ale lui Michael Jackson nu vor fi lansate în viitorul apropiat

Noile cântece ale lui Michael Jackson nu vor fi lansate în viitorul apropiat

10 Iul 2009   •   00:00
Noile cântece ale lui Michael Jackson nu vor fi lansate în viitorul apropiat

Potrivit preşedintelui casei de discuri Epic, cu care a colaborat celebrul cântăreţ american, noile melodii înregistrate de Michael Jackson cu puţin timp înainte de a muri nu vor fi lansate în viitorul apropiat. Presa internaţională susţine că Michael Jackson lucra la două albume: unul cu muzică instrumentală şi altul cu muzică pop.



"Vrem să respectăm memoria lui Michael Jackson. Nu vrem să fim asociaţi cu acele strategii prin care se profită de pe urma morţii sale", a explicat Amanda Ghost, noul preşedinte al casei de discuri Epic, informează bbc.co.uk, citat de Mediafax.

În ultimii ani, Michael Jackson a înregistrat mai multe piese, colaborând cu o serie de artişti hip-hop şi R&B de marcă, precum Will.i.am, Ne-Yo şi Akon.

"Cererea pentru acest noul material discografic există cu siguranţă", a declarat Amanda Ghost pentru BBC 6 Music.

"Dacă vom lansa vreo piesă din materialul neapărut încă pe piaţă, va trebui să fie ceva fantastic şi care să nu ştirbească în niciun fel moştenirea şi renumele lui Michael Jackson. Nu pot permite să se întâmple aşa ceva atât timp cât eu voi conduce Epic Music. Nu ştiu când vom lansa aceste piese noi, dar ele vor fi lansate cu siguranţă de Sony/Epic. Nu am luat încă această decizie, pentru că vrem să îi respectăm renumele şi nu vrem să părem că suntem interesaţi doar de bani", a explicat Amanda Ghost.

Lansarea noilor piese ar putea fi amânată şi din cauza negocierilor ce au loc în justiţie în privinţa averii starului american. La începutul acestei săptămâni, avocatul John Branca şi producătorul muzical John McClain, desemnaţi de Michael Jackson executori ai testamentului său, au fost numiţi administratori provizorii ai averii starului, în urma unei decizii luate de un judecător din Los Angeles. Anterior, pe 29 iunie, mama lui Michael Jackson, Katherine, fusese numită administrator provizoriu al averii fiului ei.

Bruce Swedien, un producător muzical şi inginer de sunet care a colaborat cu Michael Jackson la albumele "Off The Wall" şi "Thriller", crede că legendarul cântăreţ american lucra în ultimele luni la un album de muzică instrumentală şi la un album pop.

Amanda Ghost este o fostă cântăreaţă cunoscută ca producătoare şi compozitoare pentru artişti de renume, precum Beyonce, Shakira şi James Blunt. Ea este prima cântăreaţă ce a fost numită la conducerea unei case de discuri mari. Ea s-a întâlnit cu Michael Jackson în luna februarie, când i-a înmânat trofeul pentru artistul cu cele mai mari vânzări din istoria acestei case de discuri.

"M-am dus spre el şi i-am spus: «Bună, sunt preşedintele casei Epic», iar el mi-a răspuns: «Wow, s-au schimbat multe de când nu am mai fost pe aici»", a relatat Amanda Ghost. "Îmi cunoştea piesele şi considera că este fantastic ca un artist să fie numit la conducerea casei de discuri", a adăugat aceeaşi sursă.

Compania Nielsen SoundScan, specializată în monitorizarea vânzărilor muzicale din Statele Unite, a relevat faptul că 800.000 de copii ale albumelor lui Michael Jackson s-au vândut în ultima săptămână, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă.

×
Subiecte în articol: special michael jackson michael jackson