x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Olteanu, Geoana si "Felix Motanul" - "lichele"

Olteanu, Geoana si "Felix Motanul" - "lichele"

de Oana Stancu Zamfir    |    04 Feb 2007   •   00:00
Olteanu, Geoana si "Felix Motanul"  -  "lichele"

Presedintele Traian Basescu a dezlantuit din nou pe micile ecrane o serie de epitete colorate la adresa oamenilor politici din opozitie, dar si de la putere.

Invitat la emisiunea "Pro Vest", difuzata ieri de Pro Tv, Traian Basescu i-a acuzat pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pe senatorul PNL Norica Nicolai si pe presedintele PSD, Mircea Geoana de "lichelism politic dus la absurd" pentru pozitia avuta in cazul celor doi romani retinuti in Irak de fortele americane. "Ce am vazut la televizor este lichelism politic dus la absurd. A fost oameni politici care, pentru a-si face jocurile, au lansat suspiciunea ca ar fi cei doi ofiteri acoperiti ai serviciilor secrete romanesti. Sa vina directorul SIE la Parlament sa ne spuna noua de ce ii spionam pe americani - Bogdan Olteanu, Mircea Geoana, Norica Nicolai si au mai fost destui. Au fost cei mai proeminenti dusmani ai acestor doi amarati. Cum credeti ca Mircea Geoana, Olteanu, Norica Nicolai au aparat public pe acesti doi oameni? Din dorinta care ii orbeste de a lovi in presedinte, au mers pana in a face rau acestor doi oameni", a spus Traian Basescu, aratand ca nu se sfieste sa ii nominalizeze pe politicieni, avand in vedere ca pe acestia "nu i-au interesat cei doi romani".

"FELIX MOTANUL". Traian Basescu s-a referit in acest context si la presedintele PC, Dan Voiculescu, nominalizandu-l doar sub apelativul "Felix motanul". "Acesti oameni (cei retinuti in Irak - n.red.) aveau dreptul sa nu fie obiect de balci in Romania din dorinta de a se lovi in presedinte. L-ati vazut pe Felix? Felix motanul! Ce abordare agresiva, acuzand serviciile de informatii romanesti si sa vina sa-i spuna lui, presedintele lui Felix, cum ne-am trimis noi spioni in bazele americane", a declarat Basescu. Seful statului a sustinut ca aceasta dezbatere publica a fost "preluata de Ambasada Statelor Unite si transmisa exact in zilele cand cei doi erau la interogatoriu: vedeti ca domnul Felix, care e mare sef la trusturi de presa si la partid, domnu’ Geoana, fostul ambasador al Romaniei in Statele Unite, domnul Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor din Romania, ii suspecteaza ca sunt ofiteri acoperiti".

"Fiti convinsi ca am explicat celor care trebuiau sa primesca informatiile ca declaratiile nu trebuie luate in consideratie pentru ca vizeaza atacul la presedinte sacrificand chiar interesele a doi cetateni romani", a spus Basescu.

"MAI MULT DECAT PROSTaNAC". Despre Mircea Geoana, presedintele tarii a aratat ca acesta nu este adevaratul lider al opozitie, personajul cu aceasta raspundere fiind de fapt "altcineva, de pe la liberali", insa a refuzat sa nominalizeze. Liderul PSD s-a ales insa si cu un nou apelativ. Dupa ce Ion Iliescu l-a caracterizat drept "prostanac", Traian Basescu spune ca ar fi chiar mai mult decat prostanac. "Pe domnul Geoana l-a etichetat domnul Iliescu ca fiind prostanac, ceva de genul asta. E, a fost indulgent etichetandu-l doar asa!", a spus seful statului, care si-a pus vorbele in seama faptului ca Geoana ar fi incercat sa il decredibilizeze inainte de discursul rostit in fata Parlamentului European. "Daca v-ati uitat, Mircea Geoana spunea: Cum si-a permis presedintele sa mearga in Parlamentul European, pentru ca noi am anuntat ca vom declansa procedura de demitere! Ce mod de a gandi sau cum foloseste un politician roman ideea de a decredibiliza presedintele tarii, chiar mergand intr-o actiune politica in folosul Romaniei?", a spus Basescu.

×