x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Originile românești ale bucătăresei lui Hitler. Mareșalul Ion Antonescu i-a recomandat-o lui Hitler!

Originile românești ale bucătăresei lui Hitler. Mareșalul Ion Antonescu i-a recomandat-o lui Hitler!

de Cristinel C. Popa    |    28 Dec 2015   •   12:33
Originile românești ale bucătăresei lui Hitler. Mareșalul Ion Antonescu i-a recomandat-o lui Hitler!

Un celebru istoric spaniol, Rosa Sala Rose, susține că Hitler a avut o dieteticiană recomandată de Mareșalul Antonescu.

Ea este unul din cei șase folosiți de Hitler. Aceasta se numea Marlene von Exner și era cunoscută de Mareșalul Antonescu și recomandată de el Fuhrerului, deoarece strămoșii săi proveneau din teritoriile românești, mai precis din Bucovina.

Una din ramurile familiei “Exner” a emigrat din Bucovina românească în Austria. Mai precis, unul din “Exner”-i s-a născut în localitatea Plaiul Cosminului, fostul raion Adâncata.

Pe vremuri, numele localității era și Molodia, localitate ce a făcut parte, la un moment dat, din Bucovina austriacă.

Josef Exner, strămoșul Marlenei, s-a născut în 1792, aici. Așadar, bucătareasa lui Hitler are rădăcini românești, așa cum au și urmașii românilor născuți în Anglia, Italia sau Spania!



Iată cum descriu istoricii cum a ajuns bucătăreasa Marlene von Exner să-i gătească lui Hitler…

După cum se știe, Hitler ținea regim încă din 1924. Problemele sale de sănătate s-au agravat în timpul războiului. În mai 1943, în urma unor investigații medicale i se descoperă probleme la inimă și la stomac.

La sugestia Mareșalului Antonescu, așa cum foarte multe surse istorice importante confirmă, Marlene a intrat în bucătăria fuhrerului în iulie 1943 și a lucrat ca dieteticiană a lui Hitler până pe 8 mai 1944.

Era plătită cu 800 de mărci pe lună, ea primind la instalare o primă de 2.000 de mărci.

Femeia și-a făcut treaba foarte bine, dictatorul nazist fiind chiar încântat de prestația sa în bucătărie.

Relațiile au fost atât de bune, încât acesta i-a dăruit dieteticienii un cățel. Peste ani, ea s-a căsătorit chiar cu un om din temutul SS.

A gătit exclusiv pentru dictatorul nazist pănă să-i fie descoperite originile evreiești, mai precis o bunică.

Și-a permis să îl roage pe dictator să facă o excepție de la regulă în cazul său, dar acesta nu a fost de acord.

Povestea vieții bucătăresei celui de-al Treilea Reich e una melo-dramatică. Bunica ei a fost abandonată de mică și de aceea originile familiei sale nu au putut fi verificate la început în mod riguros, dar pentru că rudele sale au fost aprige susținătoare ale partidului nazist, oamenii lui Hitler nu au controlat cu mare atenție descendența sa.

Însă, când s-a aflat de bunica cu sânge evreiesc, Hitler a avut o lungă conversație cu ea, refuzând, cum am spus, să facă o excepție în cazul său.

Cu toate acestea, fuhrerul i-a făcut un bine după ce ea s-a întors acolo de unde venise. El a dat ordin lui Bormann ca familia bucătăresei să fie totuși înscrisă ca având origini ariene. La plecare, ea a primit șase salarii compensatorii și un cadou special!



×