x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Partenerul de viață al Elenei Udrea și-a închis una dintre afacerile imobiliare 

Partenerul de viață al Elenei Udrea și-a închis una dintre afacerile imobiliare 

de Ion Alexandru    |    20 Oct 2021   •   07:00
Partenerul de viață al Elenei Udrea și-a închis una dintre afacerile imobiliare 

Afacerile din domeniul imobiliar deținute, pe persoană fizică, de partenerul de viață al fostei „blonde de la Cotroceni” par să scârțâie din toate încheieturile. Adrian Alexandrov și-a lichidat, recent, una dintre agențiile imobiliare pe care a înființat-o pe vremea când Elena Udrea se afla încă în Costa Rica și care a generat, anul trecut, profituri frumușele. Iar lichidarea acestei agenții are loc la scurt timp după ce, în presă, a apărut informația conform căreia o altă afacere din domeniu deținută de Adrian Alexandrov, pe care a fondat-o, în urmă cu șase ani, împreună cu fiul vitreg al fostului procuror general al României, Ilie Botoș, l-a exclus din lista brokerilor imobiliari. În continuare, iubitul Elenei Udrea figurează ca asociat într-o a treia companie imobiliară care participă, împreună cu alți dezvoltatori, la un megaproiect rezidențial la Cluj-Napoca, oraș administrat de Emil Boc.

 

Potrivit unei încheieri a Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București. Adrian Alexandrov, partenerul de viață al fostului ministru Elena Udrea și tată al fiicei acesteia, s-a autoconvocat, în calitate de asociat unic și administrator al companiei SC General Invest Estates SRL, pentru a decide să dizolve și să lichideze societatea. Alexandrov a aplicat, astfel, prevederile articolului 227, alineat 1, litera „d” din Legea nr. 31/1991, privind societățile comerciale, conform cărora o companie se poate dizolva, printre altele, și prin hotărârile adunărilor generale. În documentul citat, se mai menționează faptul că firma în cauză nu are active, nu are datorii și nici creanțe de recuperat.

SC General Invest Estates SRL este o companie pe care Adrian Alexandrov a înființat-o la finalul lunii ianuarie a anului 2019, când Elena Udrea se afla încă în Costa Rica, iar omul de afaceri făcea, practic, naveta între București și San Jose. „Jurnalul” a dezvăluit, la momentul respectiv, că Adrian Alexandrov, împreună cu un anume Lucian Marin Sima, din Breaza, județul Prahova, a pus bazele acestei societăți, cu obiect de activitate „agențiile imobiliare pe bază de comision sau de contract”, firmă cu sediul acasă la Adrian Alexandrov, în Corbeanca județul Ilfov. Anul trecut, însă, pe 19 octombrie, Alexandrov și Sima s-au reunit într-o adunare generală, în cadrul căreia acesta din urmă a decis să-i cesioneze toate părțile sociale ale companiei partenerului de viață al Elenei Udrea. 

 

În 2020, firma a avut profit de aproape 100.000 de euro

 

Din datele furnizate de Ministerul Finanțelor, în primul an de activitate, SC General Invest Estates SRL a înregistrat o cifră de afaceri de minus 204.642 de lei Această sumă apare, însă, la rubrica venutri. Compania a efectuat cheltuieli de 114.709 lei și a înregistrat un profit de 83.794 de lei. La finalul anului fiscal 2019, societatea avea active imobilizate total în cuantum de 5.454 de lei și active circulante în sumă de 91.126 de lei.

Bilanțul pe anul 2020 al companiei arată active imobilizate în  sumă de 7.801 lei, iar activele circulante erau de 407.346 de lei. Din care stocuri în valoare de 1.329 de lei, creanțe în valoare de 285.819 lei, iar în casierie și în conturile bancare se regăseau 120.169 de lei.

Anul trecut, compania lui Adrian Alexandrov a avut o cifră de afaceri în sumă de 46.513 lei, dar a realizat venituri de 477.192 de lei. A cheltuit doar 60.334 de lei și a înregistrat un profit net de 403.079 de lei. 

Din același document prin care Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București a fost notificat cu privire la decizia lui Adrian Alexandrov de a dizolva și lichida societatea General Invest Estates SRL, rezultă că acesta a împuternicit-o pe o anume Corina Pârvu să îndeplinească toate activitățile și toate formalitățile, în numele și pentru societatea respectivă, în vederea ducerii la îndeplinire a acestei decizii. 

Corina Pârvu a îndeplinit același tip de atribuții și pentru o altă companie a lui Adrian Alexandrov, SC Realplatforma SRL, companie implicată în celebrul proiect imobiliar de lux din Cluj-Napoca. 

 

 

O altă companie a lui Alexandrov l-a scos pe acesta din lista brokerilor

Recent, presa a mai dezvăluit și faptul că Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, a fost eliminat din lista brokerilor imobiliari ai unei alte agenții pentru care lucra și a fost șters și de pe site-ul companiei. „Dacă nu mai are alte afaceri, practic, e șomer. Adrian Alexandrov nu mai apare în lista brokerilor imobiliari ai agenției ReMax, pentru care iubitul Elenei Udrea și-a desfășurat activitatea în ultimii patru ani, și a fost scos și de pe site-ul companiei de la care acesta achiziționase franciza în 2017”, arătau jurnaliștii.

Este vorba despre compania SC General Concept Activ SRL, societate înregistrată, în anul 2015, de același Adrian Alexandrov, împreună cu un anume Cătălin Nicolae Plapcianu. Acesta din urmă  este nimeni altul decât fiul vitreg al fostului procuror general adjunct al României, Marcel Sâmpetru (FOTO). La momentul fondării, compania se numea SC International Market Of Sports Club SRL, care, inițial, avea ca obiect de activitate prelucrarea datelor și administrarea paginilor web. 

În septembrie 2015, însă, Plapcianu se retrage din societate, cedându-i părțile sociale lui Adrian Alexandrov. Tot atunci, și sediul social al acestei companii a fost mutat în Corbeanca. 

Mai mult, se pare că Adrian Alexandrov nu mai apărea de ceva vreme în calitate de „owner” al agenției, ci doar ca „team leader”. În plus, cifrele societății prin care iubitul Elenei Udrea își desfășura activitatea în domeniul imobiliar au fost extrem de slabe în ultimul an. Concret SC General Concept Activ SRL a avut, în 2020, cifră de afaceri de doar 10.467 lei și a încheiat anul cu o pierdere de aproape 33.000 de lei. În anii anteriori, compania partenerului de viață al fostului ministru al Dezvoltării reușise să ajungă la cifre de afaceri mult mai consistente. 334.200 lei în 2019 și 461.909 lei în 2018.

×