x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Pentru a-şi recăpăta auzul, Teodor are nevoie de ajutorul dumneavoastră

Pentru a-şi recăpăta auzul, Teodor are nevoie de ajutorul dumneavoastră

de Andreea Sminchise    |    15 Apr 2009   •   00:00
Pentru a-şi recăpăta auzul, Teodor are nevoie de ajutorul dumneavoastră

Teledonul "Mereu Aproape" - Paşte 2009 - continuă tradiţia deja începută de Antena 1 şi de Fundaţia "Mereu Aproape".



Vedetele trustului Intact Media Grup - Mihaela Rădulescu, Andreea Berecleanu, Gabriela Vrânceanu Firea, Andrei Zaharescu, Mădălin Ionescu, Răzvan Simion, Dani Oţil şi Dan Capatos - s-au mobilizat pentru a ajuta şase copii care au nevoie de operaţii sau tratamente în străinătate.

Vasilică şi Eugenia Copoiu sunt din comuna Verneşti, judeţul Buzău. Au doi băieţi - pe Traian Iulian, de 10 ani, şi pe Teodor, de 2 ani şi jumătate. Vasilică a fost bucătar. Eugenia a fost contabilă. Acum însă, nici unul dintre ei nu mai lucrează. Sunt plecaţi mai mereu prin spitale cu fiul cel mic.

Povestea lui Teoodor Copoiu începe chiar de la naşterea sa, în noiembrie 2006. Deşi în timpul sarcinii mama şi-a făcut toate analizele şi copilul părea a fi sănătos, Teo s-a născut cu o malformaţie congenitală numită atrezie de esofag. În termeni generali, băiatului îi
lipsesc 8 cm din esofag.
A fost operat de gastrostoma (un tub introdus în stomac) şi de fistula (pentru eliminarea salivei).

Până în iulie 2007, copilul a stat acasă sub observaţia părinţilor. Prima intervenţie chirurgicală a avut loc la 27 iulie 2007, la Leipzig în Germania, costurile fiind suportate de Fundaţia "Mereu Aproape" (18.500 de euro). Din nefericire, după operaţie Teo a făcut o infecţie care a dus la ruperea esofagului.

Au urmat mai multe operaţii de dilatare a esofagului pentru Teo. Chiar la data de 26 februarie 2009, mama lui Teo afirma cu bucurie faptul că micuţul reuşeşte să mănânce, chiar dacă ajutat doar de tubul din stomac. În urma dilatărilor efectuate în Germania până în prezent, tubul digestiv a fost dilatat cu 15 mm.

În urma tuturor acestor tratamente însă Teodor nu mai aude. Acum, pe lângă costurile necesare dilatărilor esofagului, Teodor mai are nevoie de peste 50.000 de euro pentru refacerea parţială a auzului printr-un implant cohlear (operaţie ce se poate realiza la un spital din Viena). Abia după achiziţionarea dispozitivelor necesare implantului se poate programa operaţia. Un singur astfel de dispozitiv costă 22.690 de euro plus TVA.

Medicii din Germania sunt de părere că, mai devreme sau mai târziu, Teo va putea mânca, însă pentru auz trebuie intervenit urgent, altfel copilul va fi surd şi va vorbi cu mare dificultate. Teo are nevoie pentru implanturi şi recuperare de 71.000 de euro. Ambasadorul lui Teodor este Gabriela Vrânceanu Firea.

Ca să îl ajutaţi pe Teodor să strângă banii pentru implantul cohlear, tot ce trebuie să faceţi este să daţi un simplu apel telefonic sau un SMS. Numerele de teledon ale Fundaţiei "Mereu Aproape" în reţeaua Romtelecom sunt:
0900900270 pentru 10 euro
0900900273 pentru 3 euro

0900900276 pentru 6 euro.
Numărul la care puteţi face donaţii prin SMS este 877 - pentru 2 euro - şi este valabil în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote.
Puteţi, de asemenea, să faceţi donaţii şi în conturile Fundaţiei "Mereu Aproape":
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500, deschis la BRD GSG SMCC
în euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500, deschis la BRD GSG SMCC
cod SWIFT: BRDEROBU.

×
Subiecte în articol: special teodor