x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Poate anturajul din Anglia sa fie de vina"

"Poate anturajul din Anglia sa fie de vina"

19 Oct 2004   •   00:00

Situatia extrem de grea in care se afla Adrian Mutu a ingrijorat aproape intregul oras natal, Pitesti. Incepand cu familia, prietenii, fostii antrenori si colegi, toti sunt afectati de soarta capitanului echipei nationale.

MIHAI IGIROSANU, ANDREI NICOLESCU - Pitesti

SOCATI. Cum au aflat ca Adi are probleme, parintii lui au zburat spre Londra
Daca Mutu a fost de negasit pana astazi, ajungand abia ieri la Londra, parintii sai se afla in Anglia de week-end-ul trecut, ei plecand din Pitesti impreuna cu doi dintre cei mai buni amici ai jucatorului de la Chelsea.

DEZVALUIRE. Surprinzator, tatal atacantului de la Chelsea, Spiridon, ar fi stiut de posibila implicare a fiului sau in acest scandal inca de joia trecuta. "Discutam des, iar joia trecuta mi s-a parut foarte afectat. Nu stiu daca din cauza scandalului cu antrenorul Mourinho sau a celui legat de consumul de droguri. Nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva! Domnul Spiridon abia daca a apucat sa scoata trei cuvinte intr-o jumatate de ora. Chiar a plans, dar nu am intrat in amanunte", a declarat pentru Jurnalul National un apropiat al familiei Mutu. Spiridon Mutu impreuna cu sotia au plecat in cursul zilei de duminica la Londra pentru a fi alaturi de fiul lor.

PRIETENI. La randul sau, un amic din copilarie al lui Adrian a dezvaluit: "In Pitesti acest zvon a aparut inca de la sfarsitul saptamanii trecute, prin cateva persoane din lumea interlopa. Din cate am inteles initial, era vorba de un control efectuat prin racolarea firelor de par, nu a urinei, asa cum se obisnuieste pe la noi. Dar nimeni nu credea ca testul poate fi pozitiv. Ar fi mare pacat sa se adevereasca. Cred ca familia lui ar fi distrusa, mai ales tatal sau", a declarat acesta. Cel mai bun prieten al capitanului nationalei, Traian Tamaga, fiul prefectului din Pitesti, nu crede ca Adrian este vinovat: "Am ramas de-a dreptul socat, dar cred ca nu e adevarat. Pana la proba contrarie, ar trebui ca toata lumea sa fie de partea lui. In ultima perioada nu am mai vorbit cu el. La cum il cunosc eu, n-ar fi fost in stare sa consume cocaina, dar poate anturajul din Anglia este de vina".

PEPSI SI ADIDAS MAI ASTEAPTA

Desi cotidianul The Sun a anuntat faptul ca Pepsi a suspendat deja contractul cu Adrian Mutu, compania respectiva a remis ieri un comunicat prin care nu confirma informatia. "Deoarece compania «PepsiCo» nu se afla in posesia tuturor informatiilor, nu putem face nici un comentariu in acest moment. In consecinta, nu a fost luata nici o decizie privitoare la parteneriatul cu Adrian Mutu", se precizeaza in comunicat. De asemenea, Adidas, o alta companie cu care capitanul nationalei se afla sub contract, a anuntat ca va rezilia intelegerea cu fotbalistul roman daca va fi gasit vinovat de consum de droguri.

II PLACE VIATA DE NOAPTE

Faptul ca Adrian Mutu frecventeaza barurile de noapte din Bucuresti si nu numai este ceva cunoscut. Conform unor martori oculari, una dintre aventurile sale din ultima perioada s-a petrecut in selectul local Bamboo, unde Mutu ar fi fost vazut in compania mai multor persoane, printre care si dame de companie. Sursa mentioneaza ca s-a consumat foarte mult whisky, iar spre dimineata fotbalistul a parasit locatia intr-o avansata stare de euforie. Si dupa meciul de la Praga, Mutu a petrecut in barul The Office, alaturi de Pancu si de Iencsi, pana in zori, cu ocazia zilei de nastere a lui Gica Popescu.

PRIMUL ANTRENOR CREDE CA E RAZBUNARE

Antrenorul care l-a descoperit pe Adrian Mutu, Leonte Ianovschi, este printre oamenii cei mai afectati: "Nu cred ce se scrie, cred ca este victima unor interese. Dupa cum a demonstrat nu de mult, caracterul lui este unul nemaipomenit. A suportat amenzi infernale, suspendari si oprobriul conducatorilor numai ca sa vina la echipa nationala. Este un baiat de caracter, ar trebui sustinut si ajutat. Pentru ca s-a luat de Mourinho si de clubul Chelsea, probabil ca i s-a inscenat toata aceasta poveste. Lui nu-i sta in caracter asa ceva. A renuntat la bani pentru a fi pus la zid? La cate povesti circula in ziua de azi, nu mai inteleg nimic. O sa incerc sa iau legatura cu el si, ca un vechi pedagog, sa-l ajut cum pot", a declarat tehnicianul.

Au ajuns la Londra

ADELIN PETRISOR

Ingrijorati de turnura grava pe care au luat-o evenimentele, impresarii lui Adrian Mutu, Victor Becali si Gica Popescu (foto), au plecat ieri dimineata in capitala Angliei, pentru a fi alaturi de capitanul echipei nationale si a discuta cu oficialii lui Chelsea.

PLECARE. "Ma indoiesc ca este vorba despre un complot al clubului Chelsea. Ne vom intalni cu cei din conducere, cu antrenorul si vom vedea ce se intampla", a declarat Gica Popescu la plecare. El spera ca informatiile aparute in presa engleza sa fie doar zvonuri. "Din moment ce nu a fost dat un comunicat oficial din partea clubului, a Comisiei de Disciplina din Anglia sau a Comisiei Antidrog, sa speram ca este doar un zvon si o informatie falsa." Deplasarea celor doi la Londra trebuia sa aiba loc saptamana trecuta, cu scopul de clarificare a situatiei lui Mutu.

SPERIAT. Fostul international considera ca este un lucru foarte grav daca se va adeveri ca Mutu a fost descoperit dopat. "Daca s-ar adeveri acest zvon, nu e un lucru laudabil, in primul rand pentru jucator si in al doilea rand pentru fotbalul romanesc. In momentul in care esti depistat pozitiv este grav oricum, cu atat mai mult daca este vorba de cocaina", a spus Popescu. Impresarul a dezvaluit ca Mutu este speriat de acuzatiile care i se aduc si nu vrea sa dea declaratii presei pana cand aceasta situatie nu va fi clarificata. "Adrian spune ca a facut un control acum doua saptamani, dar nu l-a anuntat nimeni care au fost rezultatele acestui test. In momentul care s-a aflat rezultatul, primul care trebuia sa fie informat este clubul si apoi jucatorul. Pana la ora actuala nu exista nici o confirmare", a explicat fostul fotbalist.

SOSIRE. Victor Becali si Gica Popescu au ajuns la Londra in jurul orei 14:30, ora Romaniei. Becali a evitat sa mai declare ceva referitor la situatia lui Mutu, precizand doar ca intai are de rezolvat o intalnire importanta de afaceri si abia apoi, spre seara se va intalni, alaturi de Gica Popescu, cu oficialii de la Chelsea.

Jurnalul National a scris in 1 iulie

In editia din 1.07.2004 Jurnalul National a relatat faptul ca Adrian Mutu ar putea fi audiat de Parchetul Inaltei Curti de Casatie Bucuresti, in calitate de martor, daca nu, chiar de consumator, in celebrul "Dosar Cocaina" (foto). Se banuia ca anchetatorii il considera pe jucatorul lui Chelsea Londra un apropiat al celor audiati deja, anume "tridentul" de VIP-uri Ion Ion Tiriac, Ileana Lazariuc si Raluca Sandu, fiica presedintelui FRF, Mircea Sandu.

INCEPUT. Totul a plecat dupa o descindere a politistilor in clubul "Office", efectuata anul trecut, cand a fost descoperit un pliculet de cocacina langa masa unde stateau Raluca Sandu si actualul antrenor al Stelei, Walter Zenga. In club se mai aflau, dar nu la aceeasi masa, Ileana Lazariuc si Ion Ion Tiriac, precum si antrenorul Dan Petrescu. Exceptandu-l pe Mutu, surse din interiorul Parchetului sustineau ca, alaturi de Mutu, ar mai fi fost vizati pentru audieri trei fotbalisti: Vlad Munteanu (Dinamo), Iulian Miu (Bursaspor) si Bogdan Lobont (Ajax Amsterdam).

ZVONURI GRATUITE

In luna iulie, cand in media romaneasca a aparut prima oara zvonul ca Adrian Mutu ar putea fi implicat si urmeaza a fi audiat in "Dosarul Cocaina", fotbalistul lui Chelsea a negat vehement, criticand presa din tara si marturisind ca este mai bine tratat de ziaristii britanici. "Sunt zvonuri gratuite. N-am consumat in viata mea droguri. Viata de fotbalist nu-ti permite astfel de derapaje.

In Anglia ni se fac analize saptamanal. Ni se iau probe de urina, probe de sange, probe de par. N-ai par in cap, dai de unde ai! Toate probele sunt sigilate si sunt trimise in America pentru analize. Acolo, n-ai cum sa joci, adica n-ai cum sa muncesti daca incerci sa calci stramb".

CITITI IN CONTINUARE :

  • "Poate anturajul din Anglia sa fie de vina"

  • "Daca e real, cred ca presa are dreptate"
  • ×