x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Primarul Buzaului, in ancheta - Dosar pentru bautura la volan

Primarul Buzaului, in ancheta - Dosar pentru bautura la volan

08 Mar 2005   •   00:00

Primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, s-a ales cu dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducere sub influenta bauturilor alcoolice, dupa ce luni seara a fost implicat intr-un grav accident de circulatie.

ACCIDENT. Constantin Boscodeala a ajuns in spital
Primarul se afla la volanul unui autoturism Espero si, in jurul orei 21:00 conducea pe o strada din centrul municipiului.

Potrivit politistilor de la Serviciul Rutier, accidentul s-a produs luni seara, in jurul orei 21:00, pe o strada din centrul municipiului Buzau.

La un moment dat, a virat stanga, fara sa se asigure, cu intentia de a intra pe strada pe care locuieste. In acel moment, Espero a intrat in plin intr-o Dacie Break care venea din sens opus. PolitIstii care cerceteaza cazul sustin ca Boscodeala nu a acordat prioritate de trecere. In urma impactului, autoturismul Dacia a fost proiectat intr-un copac aflat pe marginea drumului, soferul si cei doi pasageri aflati in autoturism fiind usor raniti. Ambele masini au fost grav avariate.

Cel mai grav a fost ranit a fost insa tot primarul Constantin Boscodeala, care a fost transportat la Spitalul Judetean Buzau, unde a fost internat cu mai multe lovituri la cap si cu mana dreapta fracturata. Medicii spun ca edilul se afla in afara oricarui pericol, insa va mai ramane in spital cateva zile. Lui Boscodeala i-au fost recoltate probe de sange, rezultatul indicand o alcoolemie de 0,9 grame de alcool la litrul de sange, cu 0,1 grame peste limita maxima admisa de lege. Primarului i-a fost suspendat permisul de conducere si risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. (Ion Alexandru/Eduard Pascu)

×
Subiecte în articol: eveniment