x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Regele muzicii pop, depozit de medicamente ambulant

Regele muzicii pop, depozit de medicamente ambulant

de Sînziana Stancu    |    12 Iul 2009   •   00:00

Michel Jackson avea în organism doze letale de Demerol şi methadonă, dezvăluie publicaţia britanică The Sun, care afirmă că a aflat din culise detalii despre rezultatele necropsiei.

Amestecul de sedative, antidepresive şi substituenţi ai heroinei descoperit în corpul lui Michael era suficient de puternic pentru a ucide chiar şi o persoană normală, sănătoasă-tun, scrie The Sun. Deosebirea este că Michael obişnuia să îşi administreze zilnic astfel de amestecuri, deoarece organismul lui aproape că se obişnuise cu ele, devenind tolerant la doze din ce în ce mai mari.

Raportul preliminar al analizei toxicologice a identificat până acum, potrivit The Sun, un cocktail de doze letale de Demerol şi methadonă, la care s-a adăugat Xanaxul, un medicament pentru combaterea anxietăţii, despre care surse din anturajul artistului afirmau că el obişnuia să ia şi doze incredibile, de până la 40 de pastile pe zi.

S-au mai identificat doze scăzute de Propofol, un anestezic folosit numai în spitale, sub control medical strict, pe care Michael îl folosea în loc de somnifer, precum şi o cantitate însemnată de narcotic Dilaudid, folosit în mod normal împotriva durerilor post-operatorii. S-au identificat şi doze "terapeutice" de Fentanyl, un alt analgezic folosit împotriva durerilor post-operatorii, de o sută de ori mai puternic decât morfina, iar dintre medicamentele date cu reţetă, analgezicul Vicodin, somniferul Ambien şi Valium, pentru combaterea anxietăţii.

Concluzia unei surse din cadrul anchetei asupra morţii artistului a fost aceea că "Michael era un adevărat depozit de medicamente ambulant când a murit - nu mai avea nici o şansă".

×
Subiecte în articol: special