x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje In vizită la Pater Noster

In vizită la Pater Noster

de Dana Andronie    |    30 Sep 2007   •   00:00
In vizită la Pater Noster

Muntele Fericirilor: un sanctuar imens unde copacii, pietrele şi verdeaţa se transformă intr-un ecou al Cuvăntului Invăţătorului.

Muntele Fericirilor: un sanctuar imens unde copacii, pietrele şi verdeaţa se transformă intr-un ecou al Cuvăntului Invăţătorului.

Ce se poate vizita şapte zile in Israel? Vă spunem noi, pe repede inainte: Cetatea Jaffa, Bisericile Sfăntul Mihail şi Sfăntul Petru, Muzeul Israel Diamond Center, Muntele Măslinilor, Biserica Pater Noster (Tatăl Nostru), Biserica Dominus Flavit (Domnul a plăns), Grădina Getsimani, Biserica Naţiunilor, Biserica Maicii Domnului, Peştera Getsimani, Cetatea Antonia (unde a locuit Fecioara Maria). Parcurgerea pe jos a "Drumului durerii".

TAXI! Via Dolorosa şerpuieşte printre străduţele intortocheate ale oraşului Vechi al Ierusalimului, incepănd de la Mănăstirea Ecce Homo (Iată Omul) pănă la Basilica Sfăntului Mormănt. Este drumul pe care care l-a făcut Iisus purtănd crucea de la sala de judecată a lui Pilat pănă la "Colina Căpăţănii" sau Golgota, locul crucificării. Sunt 14 popasuri pe Drumul Crucii. Pentru intreaga creştinătate, fiecare popas marchează un eveniment de memorie sacră, cu capele pentru reculegere, mănăstiri pentru rugăciuni şi sfănta Basilică pentru comemorarea Drumului cel mai Sfănt.

Ar mai fi de văzut Haifa - cel mai mare oraş-port la Marea Mediterană - , Biserica Stela Maris (Steaua Mării) care are altarul deasupra grotei proorocului Ilie Tezviteanul, grădinile Cultului Bahai aşezate pe terase suprapuse pe Muntele Carmel, Muntele Tabor, Biserica Buna Vestire, construită pe locul izvorului de unde lua apă Fecioara Maria. Biserica a fost pictată de fraţii Moroşanu, in anul 1977. Sfăntul lăcaş ridicat pe locul casei Fecioarei Maria este cea mai mare construcţie de cult din Orientul Apropiat.

De la Cana Galilei, tinerele pot cumpăra "vinul căsniciei", care le asigură o casă... de piatră! Nu-i de ratat Ein Bokek - staţiune la Marea Moartă, cu ape tămăduitoare, Muzeul "Barca lui Iisus" de la kibutz-ul Ghinosaur, Capernaum (unde se afla casa Sfăntului Petru), Mănăstirea Sfăntul Gheorghe din Hozeva, unde se poate ajunge cu 20 de euro (doar dusul) şi cu taxiul - a se citi cu măgarul sau cămila. Şalom!

×
Subiecte în articol: fotograf in jurul lumii biserica