Dan Andrei Aldea a renunţat la România pentru a-şi putea păstra identitatea. De aproape trei decenii de când trăieşte printre nemţi (în München), "omul bun" n-a renunţat la cetăţenie. S-a încăpăţânat să fie un român puternic care să demonstreze lumii că poporul lui are ceva de calitate de oferit Europei.
În tot acest răstimp, în ţară s-au găsit confraţi de-ai săi care să-i "mulţumească" cu vorbe grele, ca de exemplu: "Aldea are probleme cu legea"; "Aldea e homosexual"; "Aldea a fost de cinci ori la dezalcoolizare".
Acum, acelaşi Dan Andrei Aldea vrea să renunţe la cetăţenie. Va deveni un neamţ, doar cu acte. În concertele sale, se prezintă: "Dan Adrei Aldea, din Africa de sud". Este dezamăgit de români şi nu vrea să mai aibă nimic de-a face cu originea sa. Preferă, ca şi Cioran sau Brâncuşi, să-şi piardă identitatea de român pentru a-şi regăsi pacea sufletească. Aşa crede că o poate primi. Nu se poate împăca însă cu gândul că şi-a omorât mama, spunându-i, pe patul de moarte, că va părăsi ţara şi că nu se va mai întoarce. S-a ţinut de promisiune şi nu a mai călcat pe pământul românesc... Ne-am întâlnit cu el la München şi ne-a acordat ultimul său interviu. Doreşte chiar să se ştie că nu mai vrea să vorbească despre muzica lui, despre viaţa sa, pentru publicul din România. Vrea să existe doar pentru publicul din Germania pe care îl merită, iar românii să aibă în continuare artiştii pe care îi merită. Scopul lui a fost (şi mai este încă) acela de a deveni un muzician complet şi competent care să poată comunica cu alţii în aceeaşi direcţie. În Ediţia de Colecţie de luni, 13 iulie, veţi putea citi ultima confesiune a românului Aldea. CD-ul ce va însoţi ediţia conţine bineînţeles piesele de căpătâi ale folkului românesc "Om bun" şi "Cântecul bufonului".
Citește pe Antena3.ro