x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Runceanu, vie la tv

Runceanu, vie la tv

26 Dec 2004   •   00:00

OBSESIA MORTII
Ultima filmare a Mihaelei Runceanu a fost difuzata in programul de Revelion ca un remember discret.
DANA CIOBANU

Cu doar cateva zile inainte de a trece in nefiinta intr-un mod violent, pe 1 noiembrie 1989, Mihaela Runceanu a filmat, intr-un studio al televiziunii, ultima piesa. "Era un soi de videoclip la piesa formatiei Scorpions, "Still Loving You", tradusa in romana in varianta "Eu nu te-am uitat". Multa lume nu aflase ca ea murise. Stiam doar noi, cei din cercul de prieteni si colegi, precum si cei din orasul sau natal, Buzau", isi aminteste realizatorul Titus Munteanu. Filmarea a fost difuzata ca un fel de remember, introdus intr-un calup de muzica usoara. Un tribut discret pentru o mare voce a Romaniei.

VESELA. Cea mai buna prietena a Mihaelei, devenita si matusa prin alianta, Georgeta Runceanu, nu a vazut filmarea din programul de Revelion. Era cu familia la tara, unde nu exista nici un televizor. In schimb, Andreea Runceanu, verisoara Mihaelei si membra in formatia Amadeus, a urmarit de curand inregistrarea: "Purta rochia in care a fost fotografiata pentru coperta ultimului ei disc. Era foarte frumoasa si vesela, slabise si arata excelent".

OBSESIE. In ultimele zile de viata, Mihaela a fost foarte agitata. De parca ar fi presimtit ceva. "Am fost cu toata familia intr-o zi de sambata la ultimul ei spectacol, la Sala Radio. A ingenunchiat pe scena, a plans mult, de parca si-ar fi luat adio de la lume. Era foarte agitata. Tot insista sa ramanem la ea in acel sfarsit de saptamana, dar nu aveam cum. S-a purtat ciudat si in vara dinaintea mortii. Mergea des la biserica, se ruga si plangea. Ideea mortii o obseda inca din clasa a X-a. Ghicea in palma si spunea despre ea ca la 30 si ceva de ani o sa moara", isi aminteste Georgeta Runceanu.

IMPLINIRI CU INTARZIERE
Chiar daca credea in destin, iar destinul ei (ghicit in palma) se curma la 35 de ani, Mihaela continua sa traiasca fiecare zi cu bucurie. "In noaptea de dinaintea tragediei era foarte fericita. Primise ultimul ei disc inregistrat la Electrecord, il ascultase si era foarte multumita de cum arata coperta si cum se auzea inregistrarea. Nu a mai apucat insa sa-l lanseze", spune Andreea Runceanu. La fel de stranie este povestea masinii. Mihaela mergea foarte des cu taxiul. Isi platise o Dacia si astepta sa vina din fabrica, numai ca nu a mai apucat sa se bucure de ea. Masina a sosit la cateva luni dupa ce artista disparuse dintre cei vii.

TRIBUT PENTRU ARTISTA
In noiembrie 1989 nu se anuntase in presa ca Mihaela a murit, dar lumea a aflat si a venit sa-si ia adio de la interpreta, al carei sicriu a fost depus in casa parintilor, in Buzau. Desi avea doar 9 ani, Andreea Runceanu isi aminteste tot: "Corpul ei a fost imbalsamat si tinut in casa aproape o saptamana inainte de inmormantare. Pe bulevardul cu castani din fata blocului era o coada imensa de oameni care tineau sa-si ia adio de la ea. M-am speriat de cata lume era acolo. In fata blocului erau mii si mii de flori, oamenii urcau si coborau in sir indian din apartamentul parintilor ei, aflat la etajul al treilea".

VIZIUNE SAU ZVONURI?
Ultimul Revelion petrecut cu familia a fost si ultimul din viata ei. "Pe 31 decembrie 1988 era cu noi. Ne adusese cadouri mie si lui Xenti (n.r. - verisorul Mihaelei) si, la miezul noptii, la discursul lui Ceausescu, ne-a spus: "Priviti-l acum, ca la anul nu o sa mai fie. O sa vina altul in loc, la fel ca el". Nu stim daca a fost o premonitie sau auzise ceva, dar s-a adeverit. Este posibil sa fi aflat ceva, pentru ca ea canta la barul Melody, unde veneau Nicu Ceausescu si oameni apropiati familiei lui", afirma verisoara Mihaelei, Andreea.

×
Subiecte în articol: special runceanu