x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special S-a impartit potul cel mare

S-a impartit potul cel mare

05 Mar 2004   •   00:00

Cei trei castigatori de la categoria I a tragerii Loto 6/49 din 22 februarie si-au ridicat ieri premiile de la Loteria Romana. Vanzoleala mare ieri la sediul Loteriei Romane. 12 Dacii Solenza si un BMW asteptau acelasi castigator: Constantin Sima.

Acesta a "prins" toate cele trei categorii. Sima ne-a marturisit ca nu are nici un plan de afaceri cu masinile, ci le va imparti in familie. Ca sa poata pleca cu toate autoturismele, Sima a apelat la toti prietenii cu permis de conducere. Gheorghe Breaban a aparut la loterie destul de intimidat, mancand dintr-o punga de chip-suri. BMW-ul cu care a plecat spre Vicovu de Jos (Suceava), acolo unde este viceprimar (PSD), a fost condus de un sofer de la Parlament. Suceveanul ne-a marturisit ca la inceput a fost bucuros de castig, dar acum nu mai e asa de incantat. La poarta lui au venit oameni din toate colturile tarii care il roaga sa-i ajute. Gligor Bica, mecanic la Ocolul Silvic din Jibou s-a speriat de cat interes i s-a aratat si la un moment dat s-a ascuns pe bancheta din spate a BMW-ului pe care l-a castigat.

O familie mare

Constantin Pantilimon Sima (59 de ani), Bucuresti

  • un castig la categoria I (53.202.744.133 de lei, din care un apartament cu 3 camere si un autoturism BMW)
  • 12 castiguri la categoria a II-a (un castig = 318.190.122 de lei, din care o Dacie Solenza)
  • 15 castiguri de categoria a III-a (un castig = 3.423.205 de lei)
  • A jucat 8 numere in combinatie completa. Constantin Sima n-a vrut sa ne spuna secretul prin care a reusit sa dea lovitura la toate cele trei categorii. A jucat impreuna cu fratii de 3.900.000 de lei. Cat despre banii castigati, nu si-a facut prea multe planuri. Stie doar ca are o familie mare: trei frati (avea patru, dar unul dintre ei a murit chiar inainte de tragerea cu noroc), 3 copii si multi nepoti si nepoate. In total, 22 de persoane care trebuie multumite. Mugurel Sima, unul din fii castigatorului, s-a intors din Italia, unde plecase sa munceasca. El a hotarat sa nu mai plece din tara, iar cu banii pe care ii va primi de la tatal sau i-ar placea sa deschida un restaurant.

    Multi oameni de ajutat

    Gheorghe Breaban (44 de ani), Vicovu de Jos, judetul Suceava

    • casatorit, are doi copii
    • viceprimar, lucreaza la o fabrica de cherestea
    • un castig de categoria I, in valoare de 53.202.744.133 de lei, din care un apartament cu 3 camere si un autoturism BMW
    • A jucat 4 variante simple.
    Suceveanul Gheorghe Breaban nu poate sa realizeze inca faptul ca e un om bogat. Numerele pe care le-a jucat sunt varstele celor doi copii si date de nastere din familie. A jucat de 400.000 de lei. Nu si-a dat seama de prima data ca a castigat, pentru ca nu vazuse bine unul dintre numere. Banii ii va investi. Deocamdata, stie ca are multa lume de ajutat: rude, vecini, prieteni, baiatul nacajit care-i depunea in fiecare saptamana biletele la loto. Nu va uita sa dea o suma destul de mare pentru biserica din sat si pentru construirea unui camin cultural, pentru ca cel vechi a ars. Breaban, care este viceprimar din partea PSD la Vicovu de Jos, mai spune ca va folosi o parte din bani in campania electorala.

    N-a vrut sa fie singurul castigator

    Gligor Bica (50 de ani), Jibou, judetul Salaj

    • casatorit, are patru copii
    • mecanic la Ocolul Silvic
    • a castigat 53.202.744.133 de lei la categoria I, din care un apartament de 3 camere in Bucuresti si un autoturism BMW
    • A jucat o varianta simpla.
    Mecanicul de la Ocolul Silvic din Jibou, judetul Salaj, a stiut ca va avea noroc de cand ginerele sau l-a anuntat ca va fi bunic. Tot ginerele e cel care-i depune biletele la loto. Cum a ales numerele care s-au dovedit castigatoare? Asta e un secret: "Depinde de zi, depinde de mai multe lucruri", spune Gligor Bica. A aflat de la televizor ca a castigat si a strigat de bucurie, ca s-au speriat toti vecinii care au venit sa vada ce se intampla la familia Bica. Castigatorul s-a speriat rau cand si-a dat seama de cati bani e vorba. S-a rugat sa mai fie cineva care sa fi nimerit numerele si cu care sa imparta cele 5 milioane de dolari. Nu are planuri deosebite cu banii castigati, dar stie si el ca are multa lume de ajutat. Pe deasupra, e tatal a patru fete care trebuie inzestrate cum se cuvine. ( CARMEN PLESA )
  • ×
    Subiecte în articol: eveniment