x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special S-a reintrodus cursa de Comoara

S-a reintrodus cursa de Comoara

20 Aug 2009   •   00:00



Prin publicarea rândurilor, destinate de Consiliul popular al judeţului Iaşi, petentului Petru Suhan, om al muncii la Combinatul Minier Cluj, cu domiciliul stabil în comuna Todireşti, judeţul Iaşi, răspundem şi altor cetăţeni care, în scrisorile trimise redacţiei, au ridicat această problemă: "Sus-numitul întreabă dacă este corect să plătească contribuţie bănească, conform Legii nr. 1/1985 şi în comuna Todireşti şi la Combinatul Minier Cluj.

În conformitate cu prevederile legii, locuitorii din comune, oraşe şi municipii au obligaţia de a contribui cu bani la realizarea obiectivelor de interes obştesc, iar contribuţia bănească se plăteşte o singură dată pe an, în localitatea în care o persoană sau o familie are domiciliu stabil.

Un răspuns pentru Petrescu Mihai din Alexandria, Str. Partizanilor nr. 148, bl. 112, sc. B, ap. 23, de la UTA Teleorman: "Urmare scrisorii adresate revistei Flacăra prin care solicitaţi rezolvarea transportului de călători din satul Comoara spre comuna Drăgăneşti-Vlaşca, vă comunicăm: din lipsa autobuzelor, autogara Videle a suspendat o serie de curse a căror pondere de abonaţi este mai redusă, aşa cum a fost şi cursa de Comoara. Având în vedere că pe acest traseu nu circulă alt mijloc de transport, s-a reanalizat situaţia şi s-a dispus, începând din 1.06.1989, repunerea în circulaţie a curselor de autobuz".

Ar fi de dorit ca în scurt timp să ni se dea posibilitatea de a oferi un răspuns asemănător şi corespondentului nostru, Ioan Nicoraş, ingi­ner la IM oraş Dr. Petru Groza, domiciliat în localitatea Valea de Jos
 nr. 122, jud. Bihor. Spicuim din scrisoarea sa: "Suntem peste 100 de navetişti, muncitori plus elevi. Aveam două autobuze ce veneau dimineaţa, acum a mai rămas doar unul, care circulă după bunul plac al şoferilor. Cei de la ITA oraş Dr Petru Groza nu prea obişnuiesc să se achite de datoriile faţă de oamenii care plătesc abonamentele, tri­miţând autobuz dimineaţa când au chef. Câteodată, cursa de Valea de Sus mai opreşte şi la noi în staţie şi mai ia câţiva navetişti. Ceilalţi trebuie să se descurce cum pot. În lunile mai şi iunie autobuzul a venit după navetişti la ora  programată doar de 4 ori (!) În rest, sau a întârziat sau nu a venit defel".

Trei scrisori îmbucurătoare din partea Direcţiei judeţene Cluj pentru probleme de muncă şi ocrotiri sociale:
Crişan Monica (oraş Câmpia Turzii, Str. Pavel Dan nr. 9) a fost repartizată în meseria pentru care s-a pregătit - mecanic - la Combinatul metalurgic din localitatea unde domiciliază.
Răcăşan Silvia (din Cluj-Napoca, Str. Scărişoara nr. 1, ap 39) a devenit om al muncii la Întreprinderea pentru producerea ceramicii fine pentru construcţii, Cluj-Napoca.
Hanga Mircea din comuna Poieni nr. 156 a primit loc de muncă la Uniunea cooperativelor de producţie achiziţii, desfacerea mărfurilor Cluj.

Alte trei adrese, sosite, de asemenea, din partea unor Direcţii judeţene pentru probleme de muncă şi ocrotiri sociale, ne-au lăsat în schimb, cu totul nedumeriţi. De la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova ni se răspunde că solicitanţii Dorobanţu Anghel (Str. Călăraşilor nr. 245-247, bl. B1, ap. 39, Sector 3), Fodor Elena (Str. Republicii nr. 80, Huedin) şi Beşteleu Lenuţa (comuna Botoşeşti Paia, judeţul Dolj) nu s-au prezentat la nici unul dintre apelurile făcute de forurile în măsură a le rezolva ceea ce ne soli­citau nouă să obţină o repartiţie într-un loc de muncă. Dragi solicitanţi, este absolut necesar să luaţi mai întâi legătura cu oficiile forţelor de muncă dacă vreţi să fiţi încadraţi şi nu răspândiţi scrisori şi memorii prin alte locuri! Deşi aţi fost chemaţi în repetate rânduri şi nu v-aţi prezentat, sunteţi, încă, aşteptaţi.
Flacăra nr. 30/1989

×
Subiecte în articol: special