x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sa fii amanta!

Sa fii amanta!

06 Sep 2004   •   00:00
Sa fii amanta!

Amanta este o femeie care ocupa in mod ilicit locul sotiei. Fata de alte cuvinte ca partenera de viata, concubina sau iubita, cuvantul amanta va suna intotdeauna ilicit si va avea intotdeauna o nuanta de lux si eleganta.

Amanta. Ce cuvant ingrat! Te face sa te gandesti la o unealta, un instrument. O slabiciune ascunsa. Un viciu la care cei din jur incearca sa inchida ochii, ingaduitori. Uneori, amanta risca mult, aproape totul. Uneori nu se pretuieste la adevarata valoare. Stie foarte bine ca ar putea sa spele oricand pe jos cu orgoliul celui care i se da. De cealalta parte a asternutului o asteapta intotdeauna barbati insurati, morti de placere, dar speriati de moarte. EA stie cel mai bine ca placerea nu ti se da la nesfarsit si ca orice clipa este mai pretioasa decat bataia inimii. Velica i-a tinut asternutul cald lui Mihai Viteazul. Elena Lupescu pe al lui Carol al II-lea. Maria Obrenovici a avut "grija" de Cuza, iar din amintirea ei nu a mai ramas aproape nimic. Poate doar o farfurie cu portretul ei, despre care nu se stie… daca este al ei. Marylin Monroe a fost ispita din alcovul lui Kennedy. Monica Lewinski la fel, in Biroul Oval, pe vremuri clintoniene.

"O femeie trebuie sa fie gospodina in casa, amanta in pat si doamna in societate"; "Cum vrei tu sa fii amanta sotului tau, atata timp cat nu faci ce fac amantele?"; "Cum vrei tu sa-l tii langa tine atata timp cat nu-i dai tot ce-si doreste si tot ce viseaza?". Sunt comentarii auzite printre colturile vietii.

Nu urecheati amantele! Serpuitoarele cai ale destinului creioneaza deseori situatii de viata in care oricine poate fi urecheat. Oare cine a spus ca amanta traieste, pe cand sotia ramane in viata?!? Nascuti sa ne dedulcim din pacat, ne dosim necontenit dupa morala, cand ratiunea ne face sa iubim hulpav.

Continuare: Psihologia metresei

×
Subiecte în articol: special amant