x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Salon Auto - Logan este ambasador la Geneva

Salon Auto - Logan este ambasador la Geneva

01 Mar 2005   •   00:00

EVENIMENT
Salonul International Auto de la Geneva, ajuns la editia centenara, si-a deschis ieri portile. Pentru prima oara in istoria faimosului eveniment, Romania este reprezentata de Dacia, care are expuse doua autoturisme Logan. Expozitia este deschisa publicului larg in perioada 3-13 martie, la eveniment fiind acreditati 6.000 de jurnalisti din toata lumea.

Cu Logan la centenar

Ieri s-au deschis portile Salonului International Auto de la Geneva, pentru presa, eveniment la care participa, pentru prima data in istorie, si Dacia. Constructorul de la Colibasi a expus doua modele Logan, celebrand, astfel, centenarul celebrei expozitii.
CATALIN FAINISI - Geneva

INCANTARE. Francois Fourmont considera prezenta Dacia la Geneva o mare onoare pentru constructorul argesean
Salonul Auto de la Geneva este un eveniment incarcat de istorie, care isi sarbatoreste in acest an centenarul. Cu aceasta ocazie, elvetienii au organizat una dintre cele mai fastuoase editii, aproximativ 6.000 de jurnalisti de specialitate din lumea intreaga acreditandu-se pentru evenimentul ce se desfasoara pentru publicul larg, in perioada 3-13 martie.

DACIA. Geneva este orasul unde si-a facut debutul international si Dacia Logan, masina ce a intrat, astfel, in lumea marilor constructori din vestul Europei. Cu un stand situat pe aleea principala din hala mare a complexului PALEXPO, produsul romanesc a fost asezat strategic, fiind foarte aproape de standul celor de la Renault. Dimensiunile locului de expunere a lui Logan nu sunt foarte mari, vizitatorii avand la dispozitie doar doua masini. "Este o mare onoare pentru Dacia sa participe la centenarul acestui salon, mai ales ca este primul eveniment international pentru marca noastra. Speram sa atragem cat mai multi vizitatori, care sa se obisnuiasca inca de pe acum cu modelul Logan", a declarat directorul general Dacia-Renault, Francois Fourmont.

DEZAVANTAJ. De remarcat faptul ca dimensiunile reduse ale standului Dacia nu-l fac foarte atragator pentru vizitatori. In plus, fiind situat in apropierea standurilor lui Daihatsu si Lada simbolizeaza faptul ca, pentru occidentali, masina romaneasca face parte dintr-o lume automobilistica saraca. Dacia va incepe comercializarea lui Logan in Europa de Vest din luna mai, pretul de pornire al masinii care a primit peste 40.000 de comenzi in Romania fiind de 7.500 de euro. Primele piete pe care va activa noul produs al constructorului argesean sunt cele din Franta, Germania si Spania, urmand ca, in timp, aria de acoperire sa se extinda.

PREMIERE. Daca acest salon a reprezentat pentru Dacia o premiera in istorie, marii constructori au venit cu premiere mondiale in ceea ce priveste modelele. Astfel, Audi a venit cu noul A6 Avant, in timp ce BMW a prezentat noua Serie 3. De asemenea, printre cele mai importante noutati, la Salon se numara noul Volkswagen Passat, Chevrolet Matiz, Fiat Croma, Peugeot 107, Citröen C1 si C6, Toyota Aygo sau Alfa Romeo 159. Printre altele, Ford Focus in 4 usi si Focus ST, Kia Rio in 5 usi sau Honda FR-V au fost modele dezvaluite publicului in premiera mondiala.

RIVALA
Standul Dacia a fost lipit de cel al rusilor de la Lada, care au adus, de asemenea, in premiera pentru piata occidentala, un model ieftin, cu aceeasi motorizare. Este vorba de Kalina, o masina din clasa mica, ea fiind lansata inca de anul trecut, dar care va fi comercializata, de asemenea, pe piata occidentala incepand cu acest an. Similaritatea dintre Logan si Kalina la nivelul echiparilor este uimitoare, diferenta facandu-se insa in ceea ce priveste aspectul si calitatea materialelor. La Kalina se cunoaste faptul ca este produsa in Rusia, fiind construita intr-un stil destul de barbar, care aminteste faptul ca Lada ramane totusi Lada. In schimb, in ceea ce priveste pretul, rivala ruseasca a lui Logan este pe aceeasi lungime de unda, costand aproximativ 8.000 de euro.

×
Subiecte în articol: eveniment Dacia logan geneva