x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sărbătoarea florilor la Muzeul Satului

Sărbătoarea florilor la Muzeul Satului

de Carmen Anghel    |    05 Apr 2012   •   19:54
Sărbătoarea florilor la Muzeul Satului

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti' ne invita, in perioada 6 - 8 aprilie, la evenimentul prilejuit de sarbatorile pascale "Vin Floriile cu soare si soarele cu Florii'. De vineri si pana duminica, ateliere mestesugaresti de oua incondeiate si icoane pe sticla, expozitie de icoane, muzica religioasa dar si folclor, mesteri populari, gastronomie specifica sarbatorilor pascale se vor desfasura pe ulitele primitoare ale muzeului.

Sarbatoarea incepe astazi, la ora 12:00, cu expozitia de icoane pe sticla "De la Florii la Inaltare', a Scolii generale numarul 163 din Bucuresti si ateliere interactive de incondeiat oua, coordonate de mesteri populari veniti din Suceava. In cea de a doua zi a sarbatorii, vizitatorii vor putea asista la un moment special dedicat traditiilor de Florii.

Cu ramuri de salcie in mana, cu bucurie si curatenie sufleteasca, la 8 aprilie, Muzeul National al Satului ne asteapta sa intampinam Duminica Floriilor cu momentul la toaca sustinut de "Grupul de copii Ascetica toaca' din orasul Victoria, Brasov. Bucuria se va completa pentru vizitatori cu frumoase cantece populare romanesti, cu grupul de muzica bizantina "Anton Pann', al Patriarhiei Romane si altii.

In fiecare zi, de la ora 12:00 la orele 17:00 este deschis Targul de Florii, cu obiecte realizate de mesteri populari, produse din gastronomia traditionala si produse bio, informeaza organizatorii. Program: de vizitare- vineri de la 12:00 la 19:00, iar sambata si duminica de la 9:00 la 19:00.

×
Subiecte în articol: special