x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sase camioane cu probe impotriva miscarii lui Bivolaru

Sase camioane cu probe impotriva miscarii lui Bivolaru

24 Mar 2004   •   00:00

Noi perchezitii in sediile miscarii MISA. Procurorii si Jandarmii au luat cu asalt luni noapte subsolul unui imobil din cartierul Ferentari, unde se aflau depozitate carti si literatura „tematica" folosita de yoghini. Perchezitiile au continuat si ieri-dimineata.

„Biblioteca" lui Gregorian Bivolaru a ajuns subiect de ancheta pentru procurori, pe langa casetele video, CD-urile si alte materiale pornografice confiscate, la sfarsitul saptamanii trecute, din cele 16 locatii MISA perchezitionate.

„Nudism"

Noaptea de luni spre marti a fost plina. Procurorii si jandarmii au fost ocupati in noaptea de luni spre marti cu descinderi in mai multe blocuri din Calea Rahovei din Bucuresti. Atentia a fost indreptata catre subsolurile imobilelor unde, din cateva boxe, anchetatorii au ridicat o importanta cantitate de casete video, publicatii, fotografii si echipament electronic. Jandarmii au spart usile unor boxe, unele dintre ele masive, care au necesitat folosirea berbecului. Pe langa miile de materiale pe suport electronic si pe hartie, echipele au gasit si fotografii in care liderul organizatiei, Gregorian Bivolaru, aparea alaturi de tinere dezbracate.

Activitatea MISA, in atentia lui Blanculescu

Anchetatorii au audiat peste 100 de persoane si au mai perchezitionat zeci de case din Ferentari, Calea Plevnei, intrarea Tudor Stefan si strazile Turturica si Campineanu. Ampla actiune a fost declansata in urma sesizarilor Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna a Ministerului Administratiei si Internelor, dar si ale unor parinti ai adeptilor MISA. Acestia s-au plans de „mentorul" Gregorian Bivolaru, pe care il acuza ca atrage tineri in aceasta miscare, pe care o considera a desfasura activitati imorale. In acelasi timp, surse oficiale din Serviciul Romăn de Informatii au informat ca institutia a monitorizat, in decursul timpului, activitatea Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut, comunicand „aspectele de interes" institutiilor abilitate. In urma cu doua zile, ministrul Autoritatii Nationale de Control, Ionel Blanculescu, a declarat ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat interventia Garzii Financiare in aceasta ancheta, inspectorii urmand sa stabileasca atributiile pe care le vor avea in aceasta cauza.

Drepturi de autor

„Perchezitiile s-au derulat in baza autorizatiilor emise pentru incalcarea Legii dreptului de autor. S-au confiscat reproduceri ale unor casete, copiate de catre firme care nu au autorizatii pentru astfel de activitati", au precizat surse judiciare. Un alt punct al anchetei priveste evaziunea fiscala, mai exact nedeclararea sumelor obtinute in urma afacerilor ilegale. In timpul descinderilor, au fost gasite diferite substante, despre care nu se poate spune, inaintea unei expertizari, daca sunt stupefiante sau afrodisiace, sustin surse judiciare. Au mai fost ridicate documente contabile, sume mari in lei si valuta, cantitati importante de bijuterii si aparatura electronica, pentru transportul lor fiind necesare cel putin sase camioane. Este posibil ca si Oficiul Romăn pentru Drepturi de Autor (ORDA) sa inceapa o ancheta in cazul MISA.
ION ALEXANDRU


Vicepresedintele MISA riposteaza

Claudiu Trandafir, vicepresedintele MISA, a precizat printr-un comunicat de presca ca procurorii si jandarmii au retinut mai multe persoane, printre care si cetateni straini, fara motiv. „Retinutilor le-au fost confiscate bunurile personale, neacordandu-li-se dreptul la un translator. In ciuda acestui lucru, avem incredere in desfasurarea obiectiva a anchetei", a declarat Trandafir.

×
Subiecte în articol: eveniment