x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Tentatii - Picior peste picior

Tentatii - Picior peste picior

de Roxana Roseti    |    21 Mai 2006   •   00:00
Tentatii - Picior peste picior

Codul bunelor maniere spune ca femeile pun picior peste picior pentru a le scoate in evidenta. Unii spun altceva. Iar sfaturile se invart nebune in jurul unui gest considerat in general sexy.

Asezarea picior peste picior reprezinta un gest perfect constient, care transmite un puternic semnal erotic si reprezinta, pe de alta parte, incredere in propria forta de seductie. Asta spun specialistii despre pozitia preferata "de stat pe scaun" a femeilor. "Atunci cand ea sta picior peste picior inseamna ca el o intereseaza", insista aceiasi specialisti. Hm, complicat...

INCONSTIENT. Cu exceptia catorva gesturi determinate cultural (cum ar fi, de exemplu, gestul care semnifica "OK"), limbajul corpului este universal. Cercetarile foarte numeroase care au vizat limbajul corpului au permis structurarea in timp a unei stiinte care descifreaza semnalele ce provin din subconstient. S-a constatat astfel ca oamenii desfasoara concomitent doua dialoguri - unul verbal (constient) si altul nonverbal (inconstient), iar aceste doua dialoguri pot fi in armonie. Sau... nonverbalul transmite altceva decat verbalul! Nonverbalul are intotdeauna ultimul cuvant. Se pare ca aspectele nonverbale implicate - de exemplu, privire, zambet, gesturi, tonul vocii - sunt cele care transmit adevaratele intentii ale interlocutorului, starea lui reala de spirit, si ele sunt intotdeauna percepute de ceilalti, in mare masura, in mod inconstient. In conversatiile obisnuite, mai putin de 35% din timp este alocat componentei verbale, restul de 65% fiind ocupat de comunicarea nonverbala.

ADEMENIRE. Piciorul peste picior nu este agreat la un interviu. Parere unanima a cunoscatorilor. Ce spun ei? Daca femeile adopta pozitia picior peste picior la un interviu, de obicei este considerata o pozitie destul de relaxata in care piciorul este expus privirii mai mult decat de obicei. Daca, atunci cand stau picior peste picior, picioarele sunt strans lipite unul de altul sau, daca atunci cand sta jos, genunchii sunt strans lipiti unul de altul, pozitiile respective semnifica retragerea in sine. Daca femeia aflata la interviu mai incepe sa-si si mangaie "piciorul peste picior" este de rau: gestul mangaierii sau al atingerii propriului corp simbolizeaza intr-o oarecare masura disponibilitatea.

NONSALANTA. Acum 14 ani, Sharon Stone statea picior peste picior in fata unor politisti cu priviri flamande. Scena se petrecea, bineinteles, intr-un film: "Basic Instinct"
EXPUNERE. Jocul nonverbalului atrage in hora picioare de toate felurile

Cum e bine? O data ce ati luat loc, incercati sa va relaxati pe cat posibil. Totusi... nu va relaxati intr-atat incat sa stati picior peste picior. De ce? Pentru ca ar fi, in concluzie, un gest de ademenire! Care face parte dintr-un intreg repertoriu: maini miscate foarte expresiv, par dat pe spate cu mult calm, unghii examinate cu atentie si altele. Poate sa para comic faptul ca gesturile de ademenire sunt executate chiar si atunci cand nu ne vedem partenerul, de exemplu, cand vorbim cu acesta la telefon.

SEMNALE. Un tip care crede ca flirteaza nemaipomenit se insala, spun specialistii in "semnale" ale corpului. Cand intalnesti o persoana care te atrage, tot corpul se "dilata", spun ei. Astfel, ca sa aiba certitudinea victoriei, "flirtatorul" ar trebui sa fie atent la urmatoarele manifestari ale "victimei": tivul fustei are tendinta sa arate mai mult din suprafata piciorului, isi misca picioarele dupa ritmul unei melodii, sta cu picioarele intredeschise sau sta picior peste picior in asa fel incat sa i se vada coapsele, sau isi freaca picioarele unul de celalalt, ori isi freaca picioarele de unul din picioarele mesei (daca exista o masa ca martor la toate aceste enumerari!).

Dar... Daca ne-am studia cu totii gesturile, privirile, cuvintele, care ar mai fi farmecul naturaletii? Chestiune de atitudine: sa uitam un moment de explicatiile specialistilor si sa ne gandim ca femeile stau picior peste picior in virtutea lui "asa vreau", sau "asa-mi place" sau...

×
Subiecte în articol: tentaţii picior