x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Un bărbat s-a urcat pe clădirea Casei Presei Libere, cerând eliberarea lui Cornel Penescu

Un bărbat s-a urcat pe clădirea Casei Presei Libere, cerând eliberarea lui Cornel Penescu

15 Iun 2009   •   00:00
Un bărbat s-a urcat pe clădirea Casei Presei Libere, cerând eliberarea lui Cornel Penescu
Sursa foto: Victor Stroe/Jurnalul Naţional

Un bărbat care suţine că este patronul unei publicaţii din Piteşti s-a urcat, astăzi, pe clădirea Casei Presei Libere din Bucureşti solicitând eliberarea din arest a preşedintelui FC Argeş, Cornel Penescu.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul, care are 42 de ani, s-a urcat la etajul 13 al clădirii şi are o pancardă. El cere ca finanţatorul FC Argeş să fie eliberat suţinând că acesta nu este pericol public ca să fie încarcerat, informează Mediafax.

La faţa locului se află echipaje de poliţie şi pompieri cu o autoscară mecanică de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Stelian Jugarean a cerut să vorbească cu Victor Ciutacu, şi apoi cu Mircea Badea. Victor Ciutacu a sosit la faţa locului şi a discutat timp de 30 de minute cu Jugărean, acesta înmânându-i la sfârşitul discuţiei un bileţel.

Bărbatul, Stelian Jugarean, este fost angajat al firmei Pic, deţinută de Cornel Penescu.

El a mai recurs la forme de protest similare celei de luni, în faţa Tribunalului Argeş şi a Curţii de Apel Piteşti - unde s-au judecat în mai multe rânduri dosare legate de arestarea lui Penescu -, susţinând că este în greva foamei.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost arestat la 14 aprilie, în dosarul corupţiei din arbitraj, alături de preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

La 12 iunie, Tribunalul Argeş a respins cererea de eliberare sub control judiciar a finanţatorului FC Argeş Cornel Penescu, iar apărătorii acestuia au introdus recurs, care va fi judecat la începutul săptămânii viitoare la Curtea de Apel Piteşti.

Cererea de eliberare sub control judiciar a lui Cornel Penescu a fost respinsă ca nefondată.

Aceasta a fost a patra cerere de eliberare sub control judiciar depusă de Penescu, de la arestarea sa. Toate cererile de eliberare sub control judiciar depuse până acum de finanţatorul echipei FC Argeş şi o cerere de eliberare pe cauţiune au fost respinse de instanţă.

Tot la 12 iunie, finanţatorul FC Argeş a fost dus la DNA Piteşti, unde procurorii anticorupţie i-au prezentat materialul de urmărire penală.

Procurorii DNA Piteşti i-au adus la cunoştinţă lui Cornel Penescu cele trei capete de acuzare din dosar, respectiv dare de mită, cumpărare de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional.

Valentin Pavelescu, unul dintre avocaţii lui Cornel Penescu a declarat că dosarul privind corupţia din fotbal are peste cinci mii de pagini şi că apărătorii celor nouă persoane inculpate în acest caz urmează să stabilească o strategia pentru următoarea perioadă. (V.A.)

0-94483-1d885d24387ff0b0bf669a8ebc415dc1.jpg
×
Subiecte în articol: eveniment cornel argeş penescu