x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Zâne de caramel în steaua "Angel"

Zâne de caramel în steaua "Angel"

de Eliza Dumitrescu    |    26 Oct 2008   •   00:00
Zâne de caramel în steaua "Angel"

DELICIU  •  PARFUM PENTRU GURMANZI
Născut în Strasbourgul plin de fascinaţia stilului gotic, Thierry Mugler, cel al cărui motto este "măsura mea e nemăsuratul", a creat în lumea parfumurilor un spaţiu olfactiv situat sub semnul supranaturalului. Angel, primul său parfum, creat în 1982, a dat startul acestei feerii a aromelor.



Stele magice, lumină, alchimie, piatra filozofală, prinţese fascinante sunt expresia vizuală a unei lumi dominate de esenţe orientale ca în "O mie şi una de nopţi". Angel este primul parfum oriental gurmand creat vreodată. Cocktailul olfactiv apetisant e "închis" într-o stea, simbolul complex al Casei de parfumuri Mugler: "Semnul magic al stelei păzeşte  tandreţea copilăriei şi senzualitatea explozivă. Nucleul parfumului e reprezentat de nota de patchuli învăluită în straturi dulci de vanilie şi caramel şi aerate de o iasomie transparentă cu un suflu lejer de lăcrămioare metalice. În acest univers plutesc comete de coacăze şi fructul pasiunii, meteoriţi de nucşoară şi de cardamom. Calea Lactee devine un univers gurmand, în care este cristalizată tandreţea copilăriei din fiecare femeie. O armă fatală servită sub forma unei turte dulci în formă de stea", spune parfumierul român trăitor la Paris Octavian Sever Coifan. Cu Angel, "Femeia devine eroină într-un univers cu personaje mitice şi simboluri celeste, îngeri de lumină sau îngeri ai tenebrelor", continuă Coifan.

"Succesul acestui parfum nu a venit imediat şi au trebuit câţiva ani şi multă încredere pentru a seduce publicul cu notele sale speciale." Acum însă parfumul tinde să devină un clasic al liniei sale, iar trecerea timpului dă naştere unor evoluţii surprinzătoare: "El există chiar sub o formă inedită, «la part des anges», în care, asemenea cognacului, parfumul a fost maturat în lemn special care i-a împărtăşit aroma", ne-a declarat parfumierul.

Start în lumea basmelor moderne
Imaginarul casei de parfumuri Thierry Mugler a fost într-o permanentă stare de reinventare. Fotograf pasionat el însuşi, Mugler s-a jucat cu formele şi chipurile aşa cum s-a jucat cu aromele. Din mai 2008, noua imagine a parfumului Angel este actriţa Naomi Watts (foto 1), diva regizorului David Lynch. Pentru coerenţa mesajului şi pentru extravaganţa ideii, noua campanie a fost lansată în oraşul american al îngerilor, Los Angeles. Spotul este o poveste hollywoodiană ce se joacă pe marginea polivalenţei cuvântului stea. O dată cu parfumul revoluţionar "Alien" viziunea lui Mugler asupra vizualului a atins o nouă etapă. Mugler a desenat şi lansat în spaţiul web, pe Second Life, "Insula Doctorului Mugler", transpunerea în 3D a universului său extravagant (foto 2). Spaţiul e populat de fiinţe hibride, la limita dintre terestru şi extraterestru, cu stele albăstrui care vin ca nişte misterioşi mesageri ai cosmosului. Iar blogosfera se dovedeşte un univers la fel de bun de invadat cu magia produselor Mugler: creatorul şi-a creat propria platformă de bloguri angelice, Blogalaxy.

×
Subiecte în articol: esenţe tari mugler