x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Glenn Hoddle: Naţionala Angliei a fost ţinta unui atentat cu bombă la CM '98!

Glenn Hoddle: Naţionala Angliei a fost ţinta unui atentat cu bombă la CM '98!

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Oct 2009   •   00:00
Glenn Hoddle: Naţionala Angliei a fost ţinta unui atentat cu bombă la CM '98!

Fostul mare internaţional englez Glenn Hoddle a şocat cu o declaraţie făcută la un deceniu distanţă de mondialul francez, din 1998. Selecţioner al Abionului la acel Turneu Final, Hoddle dezvăluie că echipa pe care o pregătea a fost ţinta unui plan ce prevedea aruncarea în aer a băncii de rezerve, la meciul cu Tunisia, programat la Marsilia. Partida s-a disputat în cadrul grupei G a competiţiei, din care a făcut parte şi România.



"Au fost multe incidente pe străzi în seara dinaintea meciului. Nu ştiam atunci, dar după mai mulţi ani mi s-a spus că anumite persoane încercau să arunce în aer banca de rezerve a Angliei", a spus Hoddle pentru Daily Express. David Davies, director de comunicare în cadrul federaţiei engleze în 1998, a confirmat informaţiile oferite de Hoddle: "Sir Brian Hayes era responsabil cu securitatea echipei Angliei la Cupa Mondială din Franţa, iar înainte de primul meci, de la Marsilia, ne-a alertat spunând că există posibilitatea unei probleme grave de securitate. Ştiam că ţinta este naţionala Angliei, dar nu şi detaliile".

Reprezentativa Angliei a întâlnit Tunisia în data de 15 iunie 2008, la Marsilia, impunându-se cu scorul de 2-0. La acel meci, titulari în naţionala Angliei au fost David Seaman, Sol Campbell, Graeme Le Saux, Tony Adams, Gareth Southgate, Paul Ince, David Batty, Darren Anderson, Scholes, Shearer şi Terry Sheringham, iar pe banca de rezerve s-au aflat David Beckham, Michael Owen, Gary Neville, Paul Merson, Steve McManaman, Nigel Martyn şi Rob Lee.

×
Subiecte în articol: sport