x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport 5 milioane de euro la FRF

5 milioane de euro la FRF

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    15 Feb 2008   •   00:00
5 milioane de euro la FRF
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Aflată în mare criză financiară, motiv pentru care jucătorii echipei naţionale nu şi-au încasat încă primele de calificare la Euro 2008, FRF a dat ieri un tun de 5 milioane de euro.

Aflată în mare criză financiară, motiv pentru care jucătorii echipei naţionale nu şi-au încasat încă primele de calificare la Euro 2008, FRF a dat ieri un tun de 5 milioane de euro.

Loteria Naţională a fost executată silit ieri de FRF, care a câştigat în instanţă procesul deschis pentru recupe­rarea sumei de 20% din încasările pronosticurilor sportive pe anii 2003, 2004 şi 2005, valoarea fiind de 18.000.000 de lei (5 milioane de euro). Tribunalul Bucureşti a admis în decembrie 2007 acţiunea FRF, prin care solicita obligarea Companiei Naţionale Loteria Română să plătească Federaţiei procentul respectiv din încasările din pronosticurile sportive, care se fac la casele de pariuri sau pronosticuri în do­meniul fotbalului, invocând preve­derile Legii 69/2000. Pentru neplata sumei datorate, FRF a dat în judecată la 26 mai 2006 Loteria Na­ţională.

 

SATISFACŢIE. “Este un câş­tig de justiţie, pentru că pot spune că de-a lungul timpului am fost înşelaţi. Deşi este o hotărâre care nu este definitivă. Mi se pare un act de normalitate, pentru că vom lua exemplul Israelului, a cărui federaţie pri­meşte 10 milioane de euro pe an din concursurile de pronosticuri şi din pariurile sportive. Iar Italia are peste 80 de milioane de euro, sumă care ajunge la Comitetul Olimpic Italian şi apoi sunt dirijaţi către toate sporturile din ţară. La noi legea este altfel, ceva are ANS, ceva are federaţia, ceva are Liga Profesionistă de Fotbal. Asta este legea, doar 20% din în­casări. Numai că Loteria, ca să nu ne mai plătească pentru concursul Pro­nosport, a creat un nou joc, PariLoto, care este de fapt o concurenţă ne­loială a Pronosportului”, a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu, după sentinţa Tribunalului.

 

Steaua

Antrenorul Marius Lăcătuş a condus ieri două antrenamente în cantonamentul din Antalya. Şe­dinţa de pregătire de dimi­nea­ţă a fost alcătuită din exer­ciţii de refacere pentru titularii din me­ciul cu FK Zeta, în timp ce jucă­to­rii care au intrat în repriza a doua au făcut o încălzire cu min­gea şi câteva reprize de alergări şi sprinturi. Francezul Habib Ha­bibou, accidentat în precedentul turneu de pregătire, a alergat alături de colegii săi. Steaua va susţine astăzi, de la ora 17:00, ul­timul meci amical, împotriva echipei japoneze Jef United Ichihara. Revenirea în ţară este pre­văzută pentru mâine după-amia­­ză. Până acum, “roş-albaş­trii” sunt neînvinşi în meciurile de pregătire disputate în acest an.

 

Rapid

Anunţat ca sigur, transferul în Giuleşti al atacantului portughez Joao Paolo, de la Uniao Leiria, nu mai este de actualitate. În locul lusitanului, gruparea feroviară îl va achiziţiona pe ghanezul Ibrahim Salou, de la FC Bruges. “Salou a fost convins de Mircea Rednic să vină la Rapid”, a declarat ieri vicepreşedintele “vişiniilor”, Grigore Sichitiu. În afara africanului, rapidiştii s-au mai înţeles cu Vasco Matos, de la Beira Mar. Altfel, ieri, în ulti­mul amical din cadrul cantonamentului din Cipru, Rapid a remizat, 1-1, goluri Burdujan, respectiv Arbănaş, cu Şerif Tiraspol. Delegaţia “alb-vişiniilor” va reveni în ţară în cursul acestei zile.

 

CFR Cluj

După ultimul meci al grupării ardelene din stagiul de pregătire din Cipru, 1-1 cu echipa bulgară Vihren Sandanski, antrenorul liderului la zi al Ligii 1, Ioan Andone, s-a declarat nemulţumit de randamentul jucătorilor din defensivă. “Trebuie să mai lucrăm la faza de apărare, mai ales la loviturile libere, pentru că am luat din nou gol din fază fixă”, a spus “Fălcosul”. Andone a sesizat însă şi aspecte pozitive: “Cel mai important lucru este că am terminat turneul cu bine, fără nici un accidentat. Apoi, dintre jucătorii achiziţionaţi în această iarnă, îi remarc pe Dubarbier şi pe Peralta, doi jucători buni, de la care aştept foarte mult”.

 

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport