x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Am fost capitan de militie!"

„Am fost capitan de militie!"

14 Mai 2004   •   00:00
„Am fost capitan de militie!"

Cu ocazia implinirii a 56 de ani de existenta a clubului Dinamo, antrenorului Ioan Andone i-a fost decernat ieri premiul „Pro Fotbal". Cu aceasta ocazie, tehnicianul dinamovist si-a adus aminte de functia avuta in fostul Minister de Interne, pe vremea cat a fost jucator in echipa „cainilor".

DANIEL STAN

  • Jurnalul National: Domnule Andone, ce reprezinta acest premiu pentru dumneavoastra?

    Ioan Andone: Ma bucur ca munca mea si a baietilor a fost apreciata. Trebuie sa subliniez insa ca, deocamdata, nu suntem decat la stadiul de sperante. Certitudinea formarii unei echipe adevarate ar veni o data cu realizarea eventului.

  • Multi va vad deja campioni. Cum comentati?

    Am mai spus-o, eu cred ca in ultima etapa, la Piatra Neamt, se va decide titlul. M-as bucura sa ma insel si sa ne bucuram mai devreme.

  • Veti sta pe banca tehnica a lui Dinamo precum Alex Fergusson la Manchester United, asa cum a spus Cristi Borcea?

    18 ani? Este enorm. Eu as vrea sa mai traiesc atata! Visul meu este sa joc doua semifinale de cupa europeana. Si nu glumesc. Ce realizezi aici, in campionatul intern, este nimic. Reprezentarea europeana inseamna totul.

  • Il doriti pe Aliuta?

    Despre Aliuta nu pot spune nimic, i-as face rau, si oricum, daca s-a discutat deja, a fost la nivel inalt. Eu l-am avut elev la Farul si mi-a placut foarte mult.

  • Ce grad aveati pe vremea cand erati jucator la Dinamo?

    Eram capitan de militie. De acolo primeam salariu. Dar dupa ""90 mi-am dat demisia, am plecat in strainatate.

    Bani si grade pentru sportivi

    Aniversarea clubului Dinamo a insemnat si acordarea de trofee si distinctii celor mai importanti sportivii ai gruparii „alb-rosii". Echipa masculina de gimnastica a primit 1,2 miliarde de lei din partea clubului si 500 de milioane de lei din partea sponsorului Mihai Erbasu pentru medaliile obtinute la Europene. Marius Urzica, Dan Potra, Ioan Suciu si Marian Dragulescu au fost avansati in grad, ei devenind comisar, inspector principal, inspector, respectiv agent principal. Halterofilul Andrei Jigau si medaliatul cu bronz la Campionatele Europene de tir, Alin Moldoveanu, au fost si ei recompensati material. Premiul „Ivan Patzaichin" pentru cariera l-a primit canotoarea Georgeta Andrunache. De asemenea, au inaintat in grad canotorii Florin Corbeanu (inspector) si Ioan Florariu (agent principal).
  • ×
    Subiecte în articol: sport